Roland Hermann: expeditii, sport extrem, outdoor, doctor, OM

January 10, 2014 #WildThing no responses

Cautand oameni faini pe care sa ii aduc pentru voi in proiectele WildThing si 12Connections, mi-am adus aminte intr-o discutie cu unul din partenerii nostri, de Roland Hermann. Pasionat de parapantă, muzică (pian, chitara, Blockflöte), paraşutism, alpinism, fotografie, desen si de viata outdoor in general.

Dar asta nu e tot ce il reprezinta pe om (nu ca nu ar fi deja interesant). Speram sa reusim sa il aducem intr-o experienta WildThing!

“Roland Hermann (32 de ani) este de profesie stomatolog, dar ar da oricând timpul petrecut în cabinetul lui privat din Mediaş pentru experienţele trăite în ţări din lumea a treia, unde are ocazia să ajute oameni care nu şi-ar permite niciodată serviciile unui medic specialist.


După ce a absolvit Facultatea de Medicină Dentară din Târgu Mureş în 2003 şi a strâns suficienţi bani pentru medicamente si instrumente, Roland a decis să plece în expediţii.
Adună informaţii, alege un loc anume, îşi face echipa, strânge banii, ia legătura cu oamenii din teren şi pleacă în ţări precum Brazilia, Nepal, Ruanda, Ciad pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de expertiza lui.
Ca să economisească bani, pe care ulterior i-ar putea folosi pentru medicamente si pentru a putea traversa mai repede distanţele dintre sate, Roland şi-a luat licenţă de pilot. In felul acesta, ajunge mai repede la oamenii care au nevoie de el.
Întrebat fiind de ce a ales să-şi practice meseria în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, condus de un altruism fără limite, Roland răspunde: “pentru că acolo locuiesc ei”.

Astfel, a ajuns să practice medicina la un nivel ideologic, total dezinteresat. Hermann Tibi Roland este originar din Mediaş, judeţul Sibiu, şi este pasionat de parapantă, muzică (pian, chitara, Blockflöte), paraşutism, alpinism, fotografie şi desen.”

Spread the love