Patagonia experience @ Argentina & Chile, 26 Decembrie 2018 – 11 Ianuarie 2019
De mult timp mă gândeam la Patagonia ca destinație pentru una din experiențele Wild Thing și uite că până la urmă a ieșit. A fost o primă călătorie, de descoperire a locurilor, pusă la cale împreună cu 12 prieteni care vin cu noi constant în turele pe care le facem.
Foto: Valentin Tache, Tomiță Savastre, Cristian Vasile
...
White Camp cu Fane Tulpan @ Bâlea Lac, 22 – 24 Februarie 2019
Am avut parte de o experiență cu de toate: White Out, zi cu soare, frig, viscol, refugiu îngropat în zăpadă, ieșit afară la WC ... pe geam, zăpadă mare și un grup de oameni foarte faini cu care să o împărtășim.
...
Survive the weekend cu Daniel Pisică @ Iezer Păpușa, 21-22 Aprilie 2018
O nouă experiență foarte faină în care vremea ne-o ajutat :)
...
White Camp “Six” cu Fane Tulpan @ Bâlea Lac 9-11 Februarie 2018
Dacă e Februarie, e White Camp cu Fane Tulpan. Vorbim de o scoală de munte pentru cei aflați la început de drum dar curioși și deschiși să învețe, de la unul din cei mai buni profesori pe care îi avem în țară, cum se abordează în siguranță traseele de iarnă.
Am avut parte de o echipă foarte faină cărora le zicem un mare mersi pentru implicare!
...
Autoapărare Urbană cu Paul Dicu @ București (Impact HUB), 3-4 Februarie 2018
Din moment ce ne petrecem marea majoritate a timpului în oraș, loc în care se și întâmplă majoritatea agresiunilor de tot felul, ne-am gândit împreună cu Paul Dicu că, un workshop de autoapărare urbană, și-ar găsi locul potrivit între experiențele create de noi an de an.
Am lucrat scenarii diverse în care am învățat cum să nu ne mai temem și cum să facem tranziția rapidă din postura de victimă în cea de "combatant".
...
Cu barca, la cort, pe canale, sub stele @ Sulina, 28 Aprilie – 1 Mai ’18
Ne pregătim pentru a petrece trei zile jumate cu barca, la cort, pe canalele Deltei Dunării (Sulina) împreună cu Călin Ene - gazda noastră de la Sulina Fabuloasă ... Uite așa ai o opțiune în plus pentru weekend-ul lung de 1 Mai.
Zile de liniște, stropeală în barcă, pălmuit țânțari prea insistenți și văzut păsări superbe, în care vom parcurge ~50km străjuiți de stuf și ciripitul zburătoarelor. Deconectare totală!
Luăm cu noi mâncarea de "traseu" și logistica de campare necesară așa că nu depindem de “re-alimentări”. Facem pauze acolo unde vrem. Două nopți le dormim la malul mării și una în Sulina, fix în curte la Sulina Fabuloasă unde Călin ne va pregăti un borș de pește așa cum numa el știe să îl facă. E o experiență simplă, fără înflorituri.
...
White Camp “seven” cu Fane Tulpan @ Bâlea Lac, 16-18 Februarie, ’18
Dacă e Februarie, e White Camp cu Fane Tulpan. Vorbim de o scoală de munte pentru cei aflați la început de drum dar curioși și deschiși să învețe, de la unul din cei mai buni profesori pe care îi avem în țară, cum se abordează în siguranță traseele de iarnă.
Pentru unii sună foarte hardcore ideea de a merge în Făgăraș iarna dar, dacă știi de faci și ești atent totul devine o experiență foarte faină.
...
În kaiak & canoe la Sulina Fabuloasă @ Delta Dunării, 8 – 10 Septembrie ‘2017
Am început să ne simțim ca acasă găzduiți de Sulina Fabuloasă...uite că o ieșit cu rimă :) Am avut parte de două zile și jumătate de kaiak & canoe pe canalele din Sulina și o pândă activă în așteptarea soarelui fix în Golful Musura.
Zile cu soare, pline de nuferi albi și galbeni - mai ales pe Canalul Roșuleț - Împuțita (nu sună prea bine dar chiar nu puțea), cu un răsărit de lună spectaculos ce ne-a întâmpinat pe plajă (păcat că nu am avut aparatul/fotograful tradițional cu noi ... știe el cine e), o experiență în care am văzut ce înseamnă să dai al pagaie/padelă la lumina stelelor, țânțari iubitori de Autan și Deet la răsărit și la apus și nu în ultimul rând un barcagiu ușor dus cu pluta (la figurat) care cred că își luase prea devreme doza de adrenalină :)
O gașcă de oameni foarte faină care or ținut bine de tot ritmul în cei 30+ km cât au...
Cu barca, la cort, pe canale, sub stele @ Delta Dunării, 20-23 Iulie ’17
Înscrierile s-au încheiat, nu mai sunt locuri pentru experiența aceasta dar mai sunt locuri disponibile la cea din Septembrie, detalii aici http://www.wild-thing.ro/evenimente/kaiak-canoe-la-sulina-fabuloasa
Ne pregătim pentru a petrece trei zile pline în kayak / kanoe pe canalele Deltei Dunării (Sulina). Trei zile de liniște în care vom parcurge ~50km străjuiți de stuf și ciripitul păsărilor. Deconectare totală!
Luăm cu noi toată mâncarea și logistica de campare necesară așa că nu depindem de "re-alimentări". Facem pauze acolo unde vrem și ne punem cortul pe marginea apei sub miliardul de stele de vară. E o experiență simplă, fără înflorituri.
Logistică:
Noi aducem: kayak, kanoe, veste de salvare, corturi, isoprene, saci de dormit, mâncarea și ghidul local.
E nevoie să îți aduci:
bluză și pantalon lung
pălărie / șapcă de soare și ochelari asortați
sandale de care să nu îți fie milă dacă se udă
o geacă de ploaie (în caz că...)
un strat termic dacă se lasă mai frig seara (geacă de puf, polar etc)
o lanternă frontală rezistentă la stropeală...
Foto Aventură cu Cristian Vasile @ Delta Dunării, 1-4 Iunie ’17
Ne-am început luna Iunie cu o Foto Aventură găzduită de Cristian Vasile și Sulina Fabuloasă fix în Delta Dunării. De când am început povestea Wild Thing nu am călcat în acest loc superb și era cazul să facem ceva în privința asta.
Am combinat o ieșire cu caiacele pe canalele din Sulina și o vizită în Pădurea Letea cu o dimineață petrecută la pândă, ascunsi după o epavă, în așteptarea soarelui. Am dormit la cort, așa cum trebuie. Prima oară la malul mării unde i-am dat bună dimineața vălurimii sale și celelalte două în curtea lu Călin de la marginea Sulinei fabuloase.
Unii s-au mai dat cu kayakul sau în canoe, alții nu așa că unii au fost mai emoționați decât alții în fața unei experiențe noi dar s-au ținut bine, bine de tot.
Gașca de oameni care o răspuns prezent a fost la fel de diversă, faină și curioasă cum am început să ne obișnuim să fie. Chapeau Igu, Călin E, Mirel, Călin C, Dana,...
Alpine Camp cu Fane Tulpan @ Balea Lac, 1-3 Septembrie 2017
Alpine Camp e varianta de vară - toamnă a White Camp, în care învățăm tehnică de mers pe munte de la Fane Tulpan. Cuvintele cheie pentru experiența asta sunt: escaladă nivel începători, mers în coardă, asigurare pe traseu și rapel.
Uite cum a fost la ediția precedentă
Ce facem mai exact:
Gazda este, evident, Fane Tulpan – un om super interesant pe care merită să îl cunoști. Nu o ajuns pe Vf. Everest sau McKinley de comod ce este.
Vom dormi în Refugiul Salvamont de la Bâlea în condiții de expediție dar suficient confort cât să simțim gustul unei aventuri. Avem curent, bucătărie încălzită numa bine pentru povești, în care ne gospodărim singuri. Dormim la prici unde e semi-căldură dar compensam cu sacii de dormit.
Vineri ne aranjăm baza de operațiuni la Refugiu și ieșim în zona lacului pentru:
- tehnici de escaladă
- tehnică de rapel
- tehnică de asigurare cu anou și mers în coardă
Sâmbătă
- mergem pe Muchia Buteanu unde avem ocazia de a pune în practică ce am învățat Vineri....
Outdoor Family Experience (2) cu Cristian Lascu @ Jupânești (Mehedinți), 18 – 22 August ’17
Cu mare placere anunțăm a doua versiune a – “Outdoor Family Experience” împreună cu Cristian Lascu. Ne bucurăm că se poate și că vreți să veniți alături de Cristian Lascu în această mini - aventură dedicată familiei.
Cine este Cristian Lascu:
Cristian Lascu este unul din cei mai cunoscuți speologi români contemporani. Cercetător al Insitutului de Speologie Emil Racoviță, a fost primul președinte al Cercul de speologie Focul Viu și a făcut parte din echipa de speologi care a înfiintat G.E.S.S. – Grupul de Explorări Subacvatice și Speologice. A descoperit Peștera Movile cu al ei ecosistem unic în lume la vremea aceea (1986) și a deschis porțile revistei National Geographic Romania pentru care a fost Redactor Sef timp de 12 ani.
Despre ce este vorba:
Vorbim de 4 zile pline în care, părinți și copii, aveți ocazia să:
explorați peșteri neamenajate dar prietenoase (nu, nu ne târâm prin nămol și nu ne strecurăm prin spații foarte mici generatoare de claustrofobie).
învățam să ne folosim și gestionăm echipamentul specific unei...