OsmAnd, hărți și navigație off line

January 22, 2019 #WildThing no responses

Spre deosebire de unii prieteni, eu abia acum am descoperit OsmAnd. O aplicație pentru mobil (tabletă) care te ajută să navighezi off line. Gratuit poți descărca 7 hărți după care trebuie să dai niște bani – decent aș zice.

Am folosit aplicația în Patagonia timp de aproape 3 săptămâni. De ce? Pentru că roaming-ul în Argentina și Chile e extrem de scump și pentru că e o mare bătaie de cap să-ți activezi cartele locale. Ne-am descărcat pe telefon de acasă punctele de interes din călătorie: cazări, cafenele, puncte intermediare și finale pe traseele de trekking etc.

Aplicație e destul de versatilă, adaptabilă și … mda, nu ai nevoie de nici un fel de rețea pentru ea. Am folosit-o la navigație în mașină pentru a ne deplasa între locații dar și pe traseele de trekking. S-a descurcat foarte bine. Câteodată, în turele de trekking, dă niște timpi cam optimiști dar probabil au fost calculați la un pas mediu. Îți arată diferențele de nivel, ai variantă de hartă topografică, îți analizează gradul pantei ce va să vină și îți dai sema de efortul necesar. O recomand, o folosesc, o voi mai folosi? DA

O găsiți aici, utilizabilă atât pe OS cât și pe dispozitivele cu Android.

Spread the love