Cum poti ajuta un copil / tanar sa reuseasca in viata ?

February 19, 2014 #WildThing no responses

Am avut placerea sa il cunosc pe domnul Florian Colceag in urma cu mai multi ani si sa lucram impreuna pentru o scurta perioada de timp. E un om cum rar intalnesti care se adapteaza rapid in functie de interlocutor si cu care poti discuta saptamani in sir pe marginea subiectului educatie. El se ocupa, in particular, de educatia copiilor supradotati in cadrul IRSCA Gifted Education. Ce putem face pentru a nu “pierde pe drum” un copil/tanar inteligent. Ce putem face in rolul de parinti, prieteni, colegi sau simplii parteneri de conversatie.

Va recomandam sa cititi interviul intreg acordat de Florian Colceag pentru EduRomania, interviu din care am extras un paragraf ceva mai jos.

“Ce nu îi învață școala pe copii?

Şcoala nu le dezvoltă personalitatea, ci memoria de scurtă durată, nu le formează abilităţile necesare performării într-un domeniu, ci abilităţile necesare evitării stresului şi al efortului. De asemenea nu le deschide larg câmpul cunoaşterii şi al libertăţii de gândire, ci le limitează şi controlează mintea prin proceduri standardizate. Nu le dezvoltă creativitate şi capacitatea inovativă ci îi învaţă cum să se adapteze şi să fie duplicitari. Din fericire şi şcolile evoluează în timp.”

Via si restul articolului >> eduromania.ro

Spread the love