Despre Speo & Foto Camp / Ioana Fotescu

April 15, 2014 #WildThing no responses

Peșterile sunt dovada că și în întuneric există minuni

Nu îți trebuie mult ca să-ți dai seama că frumosul există și în cele mai întunecate locuri. Trebuie doar să ai curaj să cauți. Iar alături de o mână oameni minunați, o excursie în adâncul Pământului devine ceva de neuitat.

Au fost patru zile wild de frumoase în care am învățat că natura își ascunde din minuni și în întuneric iar peșterile nu îți oferă secretele lor dintr-o dată. Trebuie să le descoperi, cu fiecare pas pe care-l luminezi. Însă efortul merită din plin pentru că înăuntru, în peșteră, intri într-o altă lume. Nicăieri întunericul nu este mai adânc și nicăieri lumina nu este mai prețioasă. Poate tocmai de aceea peșterile sunt atât de fotogenice. Numai aici ai ocazia să experimentezi cu licăriri de lumină, cu umbre și lilieci.

Și de la cine să înveți mai bine despre speologie și fotografie decât de la cineva care le-a transformat pe ambele într-o pasiune de-o viață?

Știi că ai alături un om extraordinar atunci când poveștile nu se mai termină iar tu asculți vrăjit, atunci când pasiunea lui este molipsitoare și atunci când acel om reușește să te facă să vrei să știi mai mult și să vrei să faci mai mult.

Cristian Lascu este fără doar și poate un astfel de om extraordinar, un ghid ideal și a fost gazda perfectă în zilele petrecute în Casa Liliecilor.

Mulțumesc, Wild Thing, pentru o poveste de neuitat.

Spread the love