Neoprene Tribord de la Decathlon

September 29, 2015 #WildThing no responses

In Speo Camp-ul gazduit de Cristian Lascu am avut nevoie de costume de neopren pentru a face fata apei din Galeria Prosecului a pesterii Topolnita. Unele le-am imprumutat de la prieteni dar cateva am primit in teste de la Decathlon. Am optat pentru modelul Tribord de 5mm grosime pentru ca e un model optim pentru temperatura apei din pestera asta. S-a dovedit ca apa era cu 2 grade mai rece decat limita inferioara la care merge sa te bagi in lichid cu neoprenul asta dar a fost ok.

Pestera a avut mai putina apa ca de obicei asa ca am mers o vreme “pe uscat”. Partea buna e ca neoprenul e destul de confortabil si nu ne-a creat probleme – gandindu-ne in primul rand la problemele generate de frecarea cu pielea. Intri si iesi destul de usor din el si, odata ajunsi in apa, ne-a tinut departe de hipotermie.

Fermoarul se ridica pana sus si gluga ne-a lasat sa plutim relaxati spre iesire, bucurandu-ne de peisaj, lasand deoparte grijile apei reci strecurate pe la gat. Un alt avantaj pe care t-il da neoprenul (oricare neopren) e acela ca imbunatateste considerabil flotabilitatea corpului – super important pentru cei care nu prea stiu sa inoate si sunt ceva mai stresati. Neoprenul Tribord a fost de folos si pe post de colac pentru cei aflati in situatia mai sus mentionata asa ca….sa fie sanatos!

Am avut la noi si doua perechi de incaltari de scufundare de 2mm tot Tribord. E pentru prima data cand am folosit asa ceva si diferenta fata de sosetele de lana cu care eram obisnuit e abisala. De data asta nu mi-a mai fost deloc rece in bocanci, neoprenul facandu-si treaba. O vorba a unora mai destepti ca mine spune ca: daca la picioare esti ok – restul corpului e in regula. Cam asa e …

Spread the love