Ford Ranger, un coleg genial pentru turele outdoor

September 29, 2015 #WildThing one response

De curand am inceput sa lucram cu cei de la Tiriac Auto, dealer Ford in Romania. Pentru Speo Trip-ul organizat impreuna cu Cristian Lascu am primit de la ei o masina de toate isprava – Ford Ranger. In ignoranta mea nici nu stiam ca modelul asta de masina exista dar acum ma bucur de ce stie sa faca.

Cand am vorbit cu cei de la Tiriac Auto am zis ca avem nevoie de o masina care: sa aiba tractiune 4X4 pentru ca avem niste bucati de drum unde avem nevoie de asa ceva (mai ales daca ploua), sa poata transporta confortabil 5 oameni, sa aiba un consum decent, garda la sol mare si capacitate de transport mai insemnata ca cea a unei carute … sau pe aproape. Asa ne-au recomandat si dat pe mana pentru cateva zile un Ford Ranger.

Motorul de 2,2 – Diesel iti da forta de care ai nevoie in depasiri sau la urcarile pe deal, suspensiile te lasa sa uiti de denivelarile si gropile mai mici din drumurile patriei si garda la sol m-a determinat sa ignor pentru prima data in viata mea bolovanii si denivelarile serioase de pe drumurile de pamant. La drum intins motorul zumzaie fericit si per total a papat in medie 10l / 100km. Super decent comparativ cu imaginea unei chiuvete fara fund … pe care imaginatia mea a zamislit-o atunci cand am dat cu ochii pentru prima data de masina.

In bena am pus desagii cu neoprene, barca de cauciuc (desumflata), mancarea si alte acareturi de care aveam nevoie. Interiorul e foarte confortabil si, pe langa volan si cele 3 pedale, are o gramada de reglaje menite sa iti faca viata mai usoara: conexiune bluetooth prin intermediul careia masina devine telefonul tau si un sound system performant; scaunele se incalzesc la apasarea unui buton magic si ai 3 variante de reglaj al tractiunii 2H, 4H si 4L.

Una peste alta ne-a placut foarte mult de ea si sper sa o mai intalnim si cu ocazia experientei care incheie anul 2015 – Autoaparare cu Paul Dicu in Ciucas.

Spread the love