Desert & Mountain Trekking in Sahara cu Paul Dicu & Mohamad Ahansal @ Zagora (Maroc), 3-13 Octombrie ’15

August 1, 2015 #WildThing 5 responses

team cashcarabetaAm reusit sa construim o experienta de poveste impreuna cu un grup de oameni minunati plecati de acasa in frunte cu Paul Dicu – Trainer si o echipa locala de toata isprava!

Din cele 10 zile in care am fost plecati in Maroc, 6 le-am petrecut in muntii Anti-Atlas, Desertul Zagora si Sahara. Am luat la pas 125km de pietris, stanci, albii de rauri secate, dune de nisip, pamant si oaze superbe.

Ne-am intalnit cu hoarde de tantari si muste care ne-au deranjat ocazional, un pui de scorpion negru curios, soparle inofensive alimentate cu NOS (atat erau de rapide) si dromaderi domesticiti.

Una din cele mai frumoase zile a fost si cea mai grea – 30km si +42 de grade. Am plecat din oaza care ne-a gazduit, luat la pas o albie superba de rau si am facut popas la o familie de berberi nomazi care din nimicul pe care il aveau ne-au cinstit cu ceai, biscuiti si cele mai frumoase sambete timide de copii.

Am inteles pe pielea noastra ce inseamna sa urci o duna mare de nisip si cum sa negociezi un traseu prin cele mai mari campuri crescatoare de pietre.

Pe langa ce inseamna desertul, adevarata experienta a fost aceea de a petrece timp cu o echipa senzationala de gazde: Paul Dicu, Mohamad Ahansal, Samir Akhdar, Aziz, Mustafa si Idir. Localnicii ne-au surprins cu generozitatea lor, disponibilitatea de a rezolva orice problema sau inconvenient, flexibilitatea de a gasi solutii, umor, dragoste de cultura si arta dar mai ales prin faptul ca si-au deschis inima si cultura in fata unor necunoscuti. Ne-am simtit acasa.

Tura asta din desert arata al naibii de similar cu imaginea pe care o aveam in minte in momentul in care “am dat drumul” experientelor Wild Thing.

Restul e poveste de experimentat pe propria piele. Pana atunci, uite cateva poze facute de imortalul “Tataie” aka IGU aka Cristian Vasile 😉

———————————————————————————-

1 2

 

In sfarsit a venit momentul sa ne facem bagajele si sa o intindem spre Maroc unde mergem  “La brat cu Fata Morgana, calatorind prin Desertul Zagora si Muntii Anti – Atlas” asa cum bine a zis Tudor. Aici vom continua cu Update-uri zilnice pe “limba noastra” in timp ce Tudor si partenerii nostri de la Discovery au pregatit o pagina dedicata acestei experiente, pagina pe care o gasiti aici >> www.discovery.ro/wildthing.

Partea cea mai cool a acestei pagini, pe langa impresiile si fotografiile zilnice ale aventurii noastre, este ca are o harta LIVE pe care puteti vedea une suntem si daca lenevim pe undeva 🙂

Ne auzim maine,

Paul

————————————————————————-

PicMonkey Collage

Cel mai bun mod de a sarbatori 2 ani de Wild Thing este prin organizarea unei experiente geniale impreuna cu Paul Dicu si Mohamad Ahansal. O tura de 109km prin Desertul Zagora (Sahara) si Muntii Atlas. E vorba de trekking nu de plimbat cu 4×4 sau calare pe dromaderi. Stam la cort si ne facem singuri de mancare. Avam un 4×4 de suport care ne va alimenta cu apa din cand in cand si ne asigura suport/evacuare medicala in caz ca se intampla ceva.

Ne luam rucsacul in spate si luam Atlasul si desertul la pas. Primele ~2 zile mergem printr-o zona muntoasa, absolut superba si continuam ~ 4 zile prin desert. In total sunt 6 zile de trekking efectiv in care avem de parcurs cei 109km. In 2 nopti (prima si ultima) vom poposi in “Bivuacul Ahansal” in restul de 4 nopti ne facem singuri tabara.

E un traseu care se confunda in multe bucati ale lui cu traseul gandit de Momo Ahansal pentru TransAtlas Marathon Ultra Trail, asa ca puteti sa aruncati o privire pe fotografiile de acolo pentru a vedea ce ne asteapta.

Inainte de a pleca la drum (cu ceva vreme) ne intalnim de doua ori cu Paul Dicu pentru organizarea echipamentului si sfaturi practice vis a vis de ce trebuie  luat cu noi si ce nu & pregatire de tot felul.

Valoarea adaugata a experientei, pe langa ocazia de a lua la pas un traseu absolut superb impreuna cu alti oameni pasionati de outdoor si miscare, este acela ca ii vom avea cu noi pe Paul Dicu si Mohamad Ahansal.

Pe Dicu il cunoasteti de la alte experiente organizate impreuna (ultima, Running Camp-ul din Iulie ’15), am alergat “In pas cu Paul” cu ocazia ultimelor 3 participari la Marathon des Sables. Mohamad Ahansal e o legenda a celei mai grele curse de anduranta “pe doua picioare” (pe etape) din lume, fiind multiplu castigator…si un baiat de toata isprava.

Fee-ul de participare este de 1400 Euro/persoana si numarul de participanti e limitat la 13. (fee-ul s-a modificat putin pentru ca a crescut pretul biletului de avion)

 

* cu cat ne apropiem mai mult de data de plecare, s-ar putea ca pretul biletului de avion sa creasca si sa influenteze fee-ul

** pentru aceasta “iesire” nu se aplica reducerea de 15% acordata in cazul in care se inscriu grupuri de 3 persoane (ca in cazul celorlalte ture organizate de Wild Thing). Motivul este simplu … am calculat totul la minim astfel incat sa putem stabili un fee de participare accesibil.

Fee-ul cuprinde: participarea in sine, prezenta lui Paul Dicu si a lui Mohamad Ahansal pe tot parcursul experientei, 2 intalniri de briefing/pregatire cu Paul Dicu, bilet de avion, transfer de la aeroport la locul in care incepe traseul (Zagora) si inapoi, mancarea si apa atat pe traseu cat si in zilele in care ajungem si plecam din Maroc, masina de suport 4×4 pe tot parcursul experientei, cazarea in prima si ultima noapte (care nu e pe traseu).

Photo © Ultra Trail Morocco Eco Sahara, Mohamad Ahansal

Spread the love