Ture outdoor alaturi de Garmin – Forerunner 920XT & Fenix 3

September 29, 2015 #WildThing one response

In weekend-ul care tocmai a trecut am fost intr-o tura Speo impreuna cu Cristian Lascu. Ne-am gandit ca ar fi o ocazie foarte buna pentru a ne juca putin cu aparatele Garmin primite de la partenerul nostru Garmin Romania. Mai precis, am luat cu noi Garmin Forerunner 920XT si Garmin Fenix 3.

Nu intram in detalii super tehnice, astea le puteti vedea si citi pe site-ul celor de la Garmin si in clipurile de mai jos. Va spunem care sunt caracteristicile interesante care ne-au fost de folos in tura asta.

Ambele se conecteaza la telefon prin Bluetooth si astfel primesti notificari de SMS si mail direct la incheietura. Intr-o zona in care semnalul e problematic si mai mult lipseste decat e prezent, a fost mai usor sa tin telefonul intr-un ziploc (in caz ca il ajunge apa) si sa ma bazez pe notificarile primite pe ceas. Amandoua au o relatie personala foarte buna cu GPS-ul si compenseaza lipsa semnalului din cer cu propriul accelerometru pentru a masura distanta parcursa.

E fain ca poti salva locatia in care te aflii, de exemplu locul in care ai parcat masina inainte de a cobora in zona in care se afla Pestera Topolnita, si ceasul te ajuta sa navighezi inapoi la locul in care ti-ai lasat vehicolul, fara sa o mai iei o data prin pestera.

A fost interesant sa experimentam daca adancul pesterii influenteaza busola electronica. Unul din participanti chiar se intreba daca busola mai indica Nordul la zeci de metrii sub pamant. Raspunsul e simplu, da si asta i-a salvat pe multi speologi de la un final nefericit al expeditiilor subpamantene.

O alta caracteristica interesanta dar care mananca destul de multa baterie este Activity Tracking. Iti masoara cati pasi ai facut, ce distanta ai parcurs si cate calorii ai ars comparativ cu obiectivul setat. Tot cu Garmin am vazut ca apa prin care mergeam avea fix 14 grade si tot el ne-a spus prin intermediul Barometului ca vremea se strica si va veni ploaia (si asa a fost).

Ambele variante #Forerunner920XT si #Fenix3 sunt parteneri de nadejde pentru turele Outdoor, motiv pentru care le luam la munca si in urmatoarea iesire din desert. Aici ar trebui sa scoatem untul din ele, mai ales ca ar trebui sa avem semnal GPS full 😉


Spread the love