Oamenii de calitate atrag … alti oameni de calitate

April 28, 2015 #WildThing no responses

Multi prieteni, amici, participanti sau pur si simplu oameni curiosi, m-au intrebat de ce am pornit pe drumul Wild Thing. De ce nu imi gasesc un loc caldut intr-o companie mare in care sa am un venit constant bunisor, sa am liniste in casa si sa nu ma panichez la gandul ca poate luna viitoare plata chiriei sau a gradinitei pentru al’ mic se poate transforma intr-un fel de fata morgana?

Acum aproape doi ani ultima picatura de frustrare si nervi a pus capac rabdarii mele de a sta cu mainile incrucisate si a vedea cum, pe toate canalele media “traditionale” si nu numai, sunt promovati si ridicati la rang de exemplu de urmat toti borfasii, hotii, mincinosii, incapabilii, curvele si in general nimenii care ne arata proverbialul deget mijlociu din mijlocul ecranului.

Alegerea a fost destul de simpla: stau si ma plang in continuare sau fac ceva in jur, atat cat pot eu.

Sportul si explorarea mi s-au parut tot timpul niste zone care se apropie cat de cat de o diferentiere mai clara intre alb si negru. Nu sunt nici ele fara tagada, dar parca sunt destul de aproape sa reuseasca evadarea de cenusiu. Aici fie ai reusit sa faci niste lucruri au ba, cand ai dat cu capul s-a lasat cu vanatai sau mai rau, daca nu pui osul la treaba nu ai nici o sansa sa trisezi pana in panzele alble.

Trecem destul de des pe langa oameni valorosi si rutina cu care acceptam mediocritatea ne transforma incet incet in niste orbi. Obisnuiti sa vorbim de obiectivele trimestriale, target-uri de vanzari sau despre cum isi arde sefu secretara, ne amintim si noi sporadic de ei in conversatiile noastre. Ii vedem rar scosi in fata si, din pacate, avem destul de putin acces la ei…si asa ne-a venit ideea proiectului Wild Thing.

Hai ma sa creem un spatiu natural pentru cei curiosi, cei care vor sa ii cunoasca si sa invete de la astfel de oameni. Am batut la usa lor: Andrei Rosu, Paul Dicu, Fane Tulpan, Cristian Lascu, Adi Fako si Daniel Pisica si raspunsul lor a fost imediat DA.

In timp s-a dovedit ca prezenta unor astfel de oameni atrage alti oameni frumosi, sufletisti, interesanti, curiosi, pasionati, determinati si nu in ultimul rand pregatiti pentru a discuta inteligent despre valori, corectitudine, respect, natura sau initiative personale care merg in aceeasi directie – nevoia de a face ceva care le face placere si care sa creeze valoare.

Acum, cand scriu randurile astea, tocmai ce m-am intors dintr-o tura in pesteri facuta impreuna cu Cristian Lascu si un grup de oameni frumosi si ma pregatesc de iesirea ce va avea loc peste o saptamana alaturi de Daniel Pisica si alti oameni la fel de frumosi care s-au decis sa se alature povestii.

Cum naiba sa te intorci la un program de la 09:00 la 19:00 (hai sa nu ne mintim ca ar fi pana la 17:00) in care semeni fara sa rasara cu adevarat ceva valoros, in care speri ca politicile firmei nu te vor insfaca de cracul pantalonilor, in care stai intr-un acvariu fumandu-ti sanatatea alaturi de alti camarazi.

Sper sincer sa ma tina.

Paul

Spread the love