Speo Story cu Cristian Lascu @ Jupânești (Mehedinți) 8-10 Noiembrie 2019

 

De mult nu am mai fost la Jupânești într-o experiență speologică găzduită de Cristian Lascu. Am cam dus dorul peșterilor neamenajate din Mehedinți dar mai ales sentimentului că ai pășit într-un documentar de la National Geographic sau Discovery narat de Morgan Freeman (mă rog, varianta în limba română).

Pofta și harul de a povesti a lui Cristi combinate cu peisajele de sub pământ fac din experiența asta una din cele mai așteptate de când ne-am apucat de programele Wild Thing.

Vineri planul e să ajungem după prânz la Cabana Liliecilor din Jupânești unde ne instalăm în camere sau la cort (după preferințe). După de facem focul și începem pregătirea tradiționalului grătar de bun venit dăm drumul la povești și probăm echipamentul pentru a doua zi. 

Sâmbătă, după micul dejun, luăm un sanvich la pachet și mergem (împreună cu un ranger local) în Peștera Topolnița galeria Racoviță. Ne va lua între 5 și 6 ore toată treaba dar, dacă suntem harnici, ajungem la capătul traseului propus unde ne așteaptă “lacul de cleștar” … o frumusețe.

Duminică, în funcție de cum e vremea, meregem fie în galeria Prosec din Peștera Topolnița fie în Peștera Curecea. E o tură mai scurtă ca în prima zi dar intensă. După prânz plecăm acasă.

PARTENERI

GarminGarmin
Discovery ChannelDiscovery Channel
Raw BiteRaw Bite
MerinitoMerinito
S-karpS-karp