Ed Viesturs

January 22, 2019 #WildThing no responses

Ed Viesturs e unul din acele personaje rare pe care le simți reale, nu fabricate pe rețelele de socializare. Poate și pentru că el și-a făcut treaba cu mult înainte de apariția lor, dar asta e o altă poveste.
 
I-am citit cărțile, l-am urmărit în interviuri și TED talks și absolut de fiecare dată am impresia că îl văd pe vecinul de etaj ce stă la povești cu tine relaxat despre niște lucruri făcute de el dar care par de pe altă planetă.
 
E unul din personajele care m-au “împins” către facerea White Camp cu Fane Tulpan. El, Mihai Mares și evident Teodor Tulpan. De ce? Pentru că Fane lucrează metodic, își trăiește viața pe munte nu pe Facebook și preferă mai bine să te spurce decât să te lase în prostia / ignoranța ta, de aia.
Ni se șoptește / urlă / sugerează din toate pozițiile că putem face orice în viață – numai să vrem. Cum conversia șoaptă – acțiune “trebuie!” să fie imediată, ardem o grămadă de etape și din păcate ajungem la știrile de la ora 5 sau, în cazul fericit, într-un moment să-i spunem delicat în care ne dăm seama în ceasul al 12-lea că am că am încurcat-o.
Ed a luat-o metodic, a lucrat și continuă să lucreze cu cap, și aventura / descoperirea / succesul sunt consecința unei abordări sănătoase a ceea ce face nu scopul cu care pleacă la drum.

Spread the love