Merzouga Trekk with Paul Dicu & Mohamad Ahansal @ Morocco, 20-29 March ’17

Deșertul ne-a chemat din nou până la el, probabil pentru a ne aminti pe viu cât e de frumos … narcisist al naibii! De data asta tura de trekking a fost desenată în zona Merzouga, numită așa după cele mai mari dune din Maroc … cele de la Merzouga (evident) punctul terminus al aventurii noastre.

Spre deosebire de prima tură în deșert organizată acum aproape doi ani ceva mai la sud – în Zagora (detalii aici) acum nu a mai fost atât de cald. Au fost chiar mai multe dimineti (și seri) în care am cam dârdâit dar partea pozitivă e că pe timpul zilei temperatura a fost ideală pentru mica noastră aventură. 

Cerul ne-a făcut cadou miliardul de stele promise în fiecare noapte, peisajul s-a schimbat aproape de la o oră la alta și Marcel (dromaderul ambulanță) a fost alături de noi la bine și la greu. Gașca de oameni adunată în deșert s-a bucurat de: 90+ km de trekking împărțiți cuminte în 5 etape, de bucătăria marocană, de o gazdă (Paul Dicu) cu chef de vorbă și de ocazia de a petrece ceva timp prețios cu propriile gânduri (sau proprii demoni – de la caz la caz).

Mersi Tache, Laura, Anca, Oana, Dana, Andreea, Cristi, Paul, Moustafa, Momo, Marcel – dromaderul și echipei de berberi senzationali care ne-au răsfățat cu modestia și priceperea lor.

De abia aștept să ne întoarcem în Maroc în câteva luni, de data asta în Atlas. Detalii aici

PARTENERI

GarminGarmin
Discovery ChannelDiscovery Channel
Raw BiteRaw Bite
MerinitoMerinito
S-karpS-karp