Merzouga Trekk with Paul Dicu & Mohamad Ahansal @ Morocco, 20-29 March ’17

October 5, 2016 #WildThing no responses

Deșertul ne-a chemat din nou până la el, probabil pentru a ne aminti pe viu cât e de frumos … narcisist al naibii! De data asta tura de trekking a fost desenată în zona Merzouga, numită așa după cele mai mari dune din Maroc … cele de la Merzouga (evident) punctul terminus al aventurii noastre.

Spre deosebire de prima tură în deșert organizată acum aproape doi ani ceva mai la sud – în Zagora (detalii aici) acum nu a mai fost atât de cald. Au fost chiar mai multe dimineti (și seri) în care am cam dârdâit dar partea pozitivă e că pe timpul zilei temperatura a fost ideală pentru mica noastră aventură. 

Cerul ne-a făcut cadou miliardul de stele promise în fiecare noapte, peisajul s-a schimbat aproape de la o oră la alta și Marcel (dromaderul ambulanță) a fost alături de noi la bine și la greu. Gașca de oameni adunată în deșert s-a bucurat de: 90+ km de trekking împărțiți cuminte în 5 etape, de bucătăria marocană, de o gazdă (Paul Dicu) cu chef de vorbă și de ocazia de a petrece ceva timp prețios cu propriile gânduri (sau proprii demoni – de la caz la caz).

Mersi Tache, Laura, Anca, Oana, Dana, Andreea, Cristi, Paul, Moustafa, Momo, Marcel – dromaderul și echipei de berberi senzationali care ne-au răsfățat cu modestia și priceperea lor.

De abia aștept să ne întoarcem în Maroc în câteva luni, de data asta în Atlas. Detalii aici

Spread the love