Paul Dicu / echipament pentru TransSahara

April 20, 2018 #WildThing no responses

Proiectul TransSahara (adică cei 1300km alergați, merși sau târâți de Paul Dicu prin deșert) are ca scop strângerea banilor necesari pentru încă o misiune medicală pusă la cale de Asociația Inima Copiilor pentru copiii cu probleme cardiace.

http://inimacopiilor.galantom.ro/transsahara

Acestea fiind spuse, pentru ca Paul să poată duce la capăt toată tărășenia, are nevoie de echipamentul adecvat provocării. Deșertul nu e un mediu tocmai prietenos nici pentru om nici pentru haine, încălțări, GPS-uri sau echipa de suport. 

Nisipul, pietrele, pământul, bolovanii, scoarța măruntă arsă de vreme – toate mănâncă încet și sigur din straturile puse între corp și mediu…dar hai să le luăm pe rând. Gadget-urile din “rucsacul” lui Paul le avem de la Garmin

inReach Explorer ®+ e un GPS care are un mare + (că de aia o fi și +) și anume mesajele pe care le poate trimite via satelit. Se conectează la rețeaua de sateliți Iridium și, cam oriunde ar fi, ne poate trimite mesaje, poate apăsa butonul bagic de SOS și îl putem urmări LIVE pe hartă. fenix ® 5X în experiența asta e de backup în caz că pică inReach-ul sau, mai rău, dacă pățește ceva Hmed – omul din echipa de suport care merge aproape de Paul pe tot traseul (stabilesc traseul pentru fiecare zi, îl alimentează cu apă, îi gătește, oblojește rănile, pune cortul etc). VIRB® 360  va aduce imagini 360 din locurile prin care trece și surprinde momente interesante (când se îndură să îl scoată din rucsac).

Încălțările sunt primite cu drag de la S-Karp, se numest Feline Plus și Paul e încântat de cum se comportă pe terenul variat de care am vorbit deja. De la Merinito are bluze, neck tube și chiloți de lână (da chiloți, și de ăștia e nevoie) și în spate cară vechiul Ultrabag WAA târșâit de multiple ori la MDS.

Găsiți detaliile tehnice dacă dați click pe link-uri sau pe imaginile de mai jos.

 

  

Spread the love