Survive the weekend cu Daniel Pisică @ Iezer Păpușa, 21-22 Aprilie 2018

Cu Daniel Pisică nu ne-am mai văzut din Noiembrie și ne pare bine că și-a găsit timp în Aprilie pentru un weekend de supraviețuire într-o zonă superbă - Iezer Păpușa, care pare că devine încet încet, un fel de "casa noastră din boscheți :)".

Cu Daniel Pisică nu ne-am mai văzut din Noiembrie și ne pare bine că și-a găsit timp în Aprilie pentru un weekend de supraviețuire într-o zonă superbă – Iezer Păpușa, care pare că devine încet încet, un fel de “casa noastră din boscheți :)”.

De data asta ne concentrăm puțin mai mult (față de dățile precedente) pe navigație în teren accidentat împădurit cu ajutorul hărții topografice și a compasului, confirmarea poziției și navigarea cu GPS-ul și mai ales recunoașterea punctelor de interes (waypoint) de pe hartă în teren.

Nu vor lipsi din program bivouacul improvizat în care dormim peste noapte, tipuri de focuri, capcanele și filtrul de apă.

Cum arată programul turei:

# Sâmbătă

Ajungem dimineață la Cabana Voina unde ne lăsăm mașinile. Acolo petrecem aproximativ o oră în care învățăm puțină teorie legată de lucrul cu harta, compasul și GPS-ul. După ce terminăm bucata teoretică ne luăm logistica în spate și ne așezăm la drum aproximativ 3-4h, navigând de la un punct la altul – indicate de la început pe hartă. Odata ajunși în fiecare punct îl marcăm pe GPS. 

Ultimul punct de pe hartă e locul în care ne construim bivouacul de noapte și învățăm să facem un foc util pentru a ne încălzi noaptea. Ne împărțim pe echipe de 3 oameni și facem cu rândul de pază peste noapte câte 2h fiecare echipă.

#Duminică

După ce desfacem bivouacul lucrăm: filtre de apă, capcane și intervenția în cazul unei victime aflată în șoc hipotermic (cum intervenim, care sunt pașii și prioritățile, ce se face și ce nu se face). După ce terminăm aplicațiile practice ne strângem bagajele și coborâm la locul în care ne-am lăsat mașinile. 

E o tură scurtă și intensă.

 

O nouă experiență foarte faină în care vremea ne-o ajutat 🙂 

PARTENERI

GarminGarmin
Discovery ChannelDiscovery Channel
Raw BiteRaw Bite
MerinitoMerinito
S-karpS-karp