Step over the Atlas Mountains with Paul Dicu & Mohamad Ahansal @ Morocco, 25 June – 4 July ’16

February 12, 2016 #WildThing 2 responses

Am avut parte de o experiența inedită, frumoasă, inspirațională – alături de oameni deosebiți (marocani și români). Fiecare din noi s-a bucurat de călătoria asta cum a crezut de cuviință.

Am stat cu propiile gânduri sau de povești cu ceilalți participanți, am interacționat cu echipa de berberi care a fost alături de noi de la început până la sfârșit cu o mână de ajutor, un sfat sau pur și simplu având grijă să nu ne lipsească nimic – logistic vorbind. Bivouac-urile au fost așezate de fiecare dată într-o zonă cu priveliști deosebite și traseul a variat mult în altitudine ca să ne fie de folos în a ne adapta ușor corpul și mintea.

Statistic vorbind, am parcurs aproximativ 92km cu o diferență de nivel + totală de 6300m. Am băut o cola la 3500m pusă la dispoziție de un “freelancer” dotat cu catâr ce aștepta clienții acolo sus, fresh de portocale proaspăt stors pe malul unui rău, ne-am distrat într-un mic canion plin de farmec și apă, am luat la picior Vf. Toubkal – 4167m (cel mai înalt din Africa de Nord) și i-am dat de mâncare unei creaturi ce aduce a veveriță fix acolo în vărf, am facut baie într-o cascadă superbă și ne-am odihnit la umbra unei plantații de nuci.

În ultima seara am fost provocați la un “duel” artistic de colegii marocani și am reusit cumva să nu ne facem de râs chiar de tot (mersi rapsodului Marius).

Traversarea munților Atlas cu piciorul a fost o experiență de viață pentru toți cei implicați, cireașa de pe tort fiind pusă de Mohamad Ahansal și Paul Dicu, doi oameni de toată isprava. Au adus cu ei povesti de la Marathon des Sables, de pe tatami, de pe mare, dintr-o mașină de raliu sau din proiectele de suflet în care sunt implicați.

Mersi Vali, Andreea, Celus, Kate, Mihaela, Petre, Nico, Cristina, Călin, Dana, Marius, Miruna, Tomiță, Gabi, Damien, Irina, Paul, Mohamad, Idir și întregii echipe berbere pentru o super experiență!

Până la anu’ când ne vom reântoarce în Atlas, ne-am pus pe treabă pentru ediția a doua a experienței din Octombrie, în deșertul Sahara http://www.wild-thing.ro/evenimente/desert-trekking

Spread the love