Sailing Camp cu Paul Dicu @ Eforie Nord & Mangalia, 15-16 Septembrie 2018

Două zile de navigație îndrumați și cârmiți de Paul Dicu, între Eforie Nord și Mangalia...după cum bate vântul. Am învățat lucruri de bază într-ale navigației cu un velier: cum lucrăm cu pânzele, care sunte manevrele pe care le faci când mergi doar pe pânze, la ce trebuie să fii atent în timpul călătoriei dar și la plecarea/sosirea din port.

E o experiență în care pui mâna și faci, nu doar stai și te uiți :)

 • 2 zile / 15 - 16 Septembrie
 • Usor: chiar poti, nu glumim ;)
 • mare

Două zile de navigație îndrumați și cârmiți de Paul Dicu, între Eforie Nord și Mangalia…după cum bate vântul. Învățăm lucruri de bază într-ale navigației cu un velier: cum lucrăm cu pânzele, care sunte manevrele pe care le faci când mergi doar pe pânze, la ce trebuie să fii atent în timpul călătoriei dar și la plecarea/sosirea din port.

E o experiență în care pui mâna și faci, nu doar stai și te uiți 🙂

Începem Sâmbătă dimineața la ora 07:30 și terminăm Duminică dupămasă. Recomandarea e să ajungeți, dacă puteți, De vineri seara în Marina Eforie Nord…așa mai câștigați o noapte de dormit pe barcă și dimineața sunteți odihniți, nu veniți de pe drumuri.

Astea îs incluse

 • barca pentru cele 2 zile (Delphia 40 de picioare)
 • skipper (Paul Dicu)
 • motorina de care avem nevoie pentru manevre
 • taxele de marină
 • apă și cafea pe barcă

Astea nu îs incluse

 • mâncare și băutură pentru cele 2 zile (tragem la mal la prânz și seara, ori în Mangalia ori în Eforie Nord)
 • transportul până la / de la Marina Eforie Nord

Itinerariu Cazare

Dormim pe barcă … unde altundeva 🙂

Cerințe
 • încălțări cu talpă deschisă la culoare (cele închise lasă urme urâte pe barcă…și se mai și spală greu)
 • șapcă și ochelari de soare
 • sac de dormit
 • haine de ploaie (în caz că e nevoie de ele)
 • vă luați pastile de rău de mare (dacă e nevoie de ele)
 • haine mai groase pentru timpul petrecut în larg (poate fi destul de răcoare)
Deplasare

Păreri

Sailing Camp, 15-16 Sept '18

experiente
★★★★★
5 5 1
Da, a fost o experienta de invatare 'pe bune''. Cu 6 ore pe zi petrecute pe mare in larg, cu sansa reala de a ne implica exact atat de mult cat am vrut. Evident, eu am vrut sa ma implic in TOT, pentru ca asta si vorbeam cu Paul inainte: i-am zis ca vreau sa invat nu de dragul de a-mi adauga o noua categorie pe permis, ci pentru ca vreau sa stiu si sa pot face, la modul cel mai serios, tot ce e de stiut si de facut pe un velier. Din ce s-a intamplat acolo, pot sa spun ca din postura mea de novice absolut, am descoperit cum e sa fii cel care trage de parama cand se deschide focul (nu zic cum e, pentru ca nu vreau sa fie spoiler pentru cei care inca nu au fost in sailing camp). Am descoperit cat de atent trebuie sa fii (si la cate detalii) atunci cand manevrezi timona – pare simplu in poze, dar realitatea bate orice ne imaginam despre asta. Am vazut viteza de reactie a lui Paul la acostare si cate aspecte trebuie tinute sub control in acelasi timp. Peste toate acestea, am inteles si mai clar gradul de responsabilitate pe care ti-l da sa gestionezi un grup de oameni care ti se alatura pe barca, sau sa te gestionezi pe tine in raport cu alte nave din larg. In concluzie, am primit ce-am cautat :) Acum, realizand cat de multa practica imi trebuie ca sa ajung acolo unde vreau eu, singura mea neliniste e cat de curand si cat de des va mai organiza Wild Thing experiente asemanatoare. :) Nota: Pentru ca a fost ‘camp’, de dormit am dormit pe barca. Iarasi, nu ca vreau sa dau spoilere, poate doar o sugestie: luati-va sac serios de dormit si apoi negociati cu ceilalti sa va lase unul din locurile de afara, nu unul din cabine (afara sunt doar 2, e greu daca mai stiu si altii de ele). Pe testate, sunt cele mai cele :)

Intalnirea cu Lupul de mare

experiente
★★★★★
5 5 1
Pe drumul spre Camp ma asteptam sa asist la cateva tehnici de manuire a unei "barci care merge cu vant" si sa aud cum se numesc multitudinea de snururi si panze folosite - toate acestea de la un tip al carui nume il asociam cu alergari de anduranta in desert. Dupa cele 2 zile pot spune ca am deschis si inchis focul si randa, ca am adus fumurile in paralel orientandu-ma dupa girueta, ca am inteles cum se poate avansa atunci cand vantul bate dinspre prora si alte cateva tehnici care tin de abecedarul marinaresc. Dar de departe cea mai puternica impresie este cea lasata de Paul, un veridic Lup de mare, care facea si povestea totul cu atata pasiune incat simt ca m-am molipsit de placerea voiajelor pe mare. Omul ne-a primit in casa lui plin de ospitalitate si ne-a lasat fereastra larg deschisa catre o lume noua, fabuloasa. Sper sa ne revedem cat mai curand!
Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

PARTENERI

GarminGarmin
Discovery ChannelDiscovery Channel
Raw BiteRaw Bite
MerinitoMerinito
S-karpS-karp