Winter Survival Weekend cu Daniel Pisică @ Cozia, 11-12 Martie ’17

January 16, 2017 #WildThing no responses

Daniel Pisică este colonel în Armata Română unde pregătește cadrele militare pentru situații de supraviețuire. E mai cunoscut în ochii publicului larg în echipă cu Tomi Coconea, alături de care a reprezentat România la Red Bull X Alps de-a lungul multor ediții pe muchie de cuțit traversând Alpii cu finish-ul la Monaco.

Mai puțin cunoscut e faptul că Daniel Pisica este cascador cu multe filme cunoscute la activ, parașutist, un mare pasionat de motociclete și iubitor/instructor al zborului cu parapanta. Când cartea lui Bear Grylls “Mud, Sweat & Tears”  a fost lansată în România, Daniel a fost ales (nu întâmplător) să spună câteva cuvinte despre carte, conținut și autor.

Despre weekend-ul de supraviețuire de la Cozia

Vorbim de două zile în care vom simți pe pielea noastră ce înseamnă supraviețuire pe timp de iarnă, la munte. Vom începe experiența cu un hike de 20km și diferență de nivel pozitivă de ~1000m ce ne va aduce în preajma Cabanei Cozia (în preajmă, nu la cabană :)). Asta pentru că, dacă ești proaspăt odihnit, provocarea de “supraviețuire” în condiții provocatoare nu există sau e mult mai superficială. 

Ajunși sus pe munte, trebuie sa găsim soluții viabile pentru a petrece noaptea în siguranță. Prioritățile le învătăm practic la fața locului: adăpost, sursă de căldură, hrană, apă. Cel mai important, spunem noi, e să înveți cum să judeci drept atunci când corpul și mintea te îndeamnă la lucruri greșite (ex. somn, odihnă acum, hai să renunțăm etc) în condiții de oboseală.

Vom dormi în adăposturile pe care ni le confecționăm singuri sau (daca e grav cu vremea) în niște căsuțe de lemn (neîncălzite) “îmbrațișați” în sacii de dormit. Aducem noi mâncare de expediție, ceai, cafea și vedem noi cu ce vă mai surprindem…

Concret, învătăm să ne facem un adăpost, să ne încălzim cu ce avem la-ndemână, să ne orientăm cu ajutorul hărții, busolei și GPS-ului, să punem o capcană sau să ne confecționăm un filtru de apă.

Logistic, ai nevoie de:

  • Haine și bocanci de iarnă, potrivite pentru o tură de trekking de două zile (detaliem pentru cei care se înscriu) + căciulă, șosete călduroase și mănuși (evident)
  • Rucsac de maxim 40L
  • Sac de dormit (temperatura de confort -2 / -5 grade Celsius) daca nu ai, îți aducem noi
  • Un tricou”sacrificabil” pentru confecționarea unui filtru de apă
  • Termos mic în care să iți tot pui ceai cald
  • Isopren sau saltea gonflabilă pe care să dormi daca nu ai, îți aducem noi

Pentru participare

  • Fee-ul de participare 500RON / căciulă
  • Ne deplasăm în mașini mici și împărțim costurile frățește între pasageri
  • Nr. maxim de locuri -> 13 – să fie cu noroc

Spread the love