White Camp cu Fane Tulpan @ Bâlea Lac, 22 – 24 Februarie 2019

Cine este Fane Tulpan și de ce merită să înveți de la el?

Fane este Salvamontist de peste 20 de ani la Bâlea Lac, instructor de Salvamont – prin mâna lui trecând multe generații de oameni faini care au grijă de noi pe munte. A făcut parte din prima Expediția Românească pe Everest din 2003, fiind unul din cei 4 care a și ajuns pe vârf. Este recunoscut ca unul din cei, dacă nu cel mai, buni instructori pe care îi avem în țară. Pasionat de ceea ce face înflorește dacă vede că îți dai tot interesul și chiar vrei să înveți, o ia în partea cealaltă dacă simte că nu ai chef, nu ești atent și pare că nu vrei să fii acolo.

Lucrăm împreună de 5 ani și de fiecare dată învăț, aprofundez sau îmi deschide ochii asupra unor lucruri care nu le-am învățat cum trebuie. Din punctul nostru de vedere, dacă vrei să mergi pe munte și vrei să înveți cum să o faci așa cum trebuie, Fane e omul care să te învețe.

Ce facem acolo?

În primul rând avem ocazia să îl cunoaștem pe Fane și să învățăm din poveștile lui adunate într-o grămadă de expediții făcute până acum.

În timpul pe care îl avem la dispoziție vom învăța cum să:

  • folosim echipamentul specific (colțari, piolet, ham, opt, carabiniere, coardă)
  • ne oprim alunecarea în caz că o luăm la vale pe o pantă înghețată
  • mergem și funcționăm în echipă
  • abordăm un traseu de creastă în condiții de iarnă

Programul începe Vineri dimineața la ora 10:30 când ne vedem la Bâlea Cascadă și se termină Duminică la prânz pe la 12 – 13:00.

Am avut parte de o experiență cu de toate: White Out, zi cu soare, frig, viscol, refugiu îngropat în zăpadă, ieșit afară la WC … pe geam, zăpadă mare și un grup de oameni foarte faini cu care să o împărtășim.

PARTENERI

GarminGarmin
Discovery ChannelDiscovery Channel
Raw BiteRaw Bite
MerinitoMerinito
S-karpS-karp