Un weekend cu Teach for Romania @ Ciucas, 16-17 August 2014

August 12, 2014 #WildThing no responses

Weekend-ul petrecut cu profesorii si membrii organizatiei Teach for Romania a fost unul de poveste. Meteorologic vorbind am avut parte de soare, ploaie torentiala, un cer plin de stele si nori care ne-au invaluit si impachetat pe toate partile. Daca tot a fost vorba sa scoatem oamenii din zona lor de confort pai…misiune indeplinita. Nu cred ca a ramas vreunu’ in zona “calduta”.

Impreuna cu Paul Dicu si Daniel Pisica am facut traseul de la Cabana Muntele Rosu la Cabana Ciucas (via Vf. Muntele Rosu), un traseu presarat cu peisaje superbe si povestile celor doua gazde. Am invatat cateva lucruri de baza legate de autoaparare, cum sa sesizezi ca o situatie e pe punctul de a degenera si ce poti sa faci in cazul asta. 

Cina a fost de fapt un lung proces de pregatire si gatire a frigaruilor care s-au lasat cu greu prada burtilor goale dar si cand s-au lasat …Peste noapte s-a stat de paza in carturi de cate o ora, asta in caz ca Mos Martin se decide sa isi faca aparitia (nu a fost cazul).

Din pacate Duminica a venit ploaia torentiala peste noi si nu am mai putut sa urcam pe Vf. Ciucas asa cum era la catastif. Ne-am luat bagaju in spinare, strans corturile intr-o fleasca totala si ne-am dus la Cabana Ciucas la un ceai cald si o poveste de grup.

Odata iesit din zona de confort te afli in fata unei oglinzi si e alegerea ta daca te uiti in ea cu mintea deschisa – dispus sa inveti si sa cresti uitandu-te la tine cinstit, sau preferi sa inchizi ochii. Prin experienta pregatita noi am creat conditiile aparitiei acestei oglinzi atat la nivel individual cat si de grup.

A fost o experienta pentru toata lumea.

Mersi Cristian Vasile (IGU) pentru fotografii!

 

Spread the love