Survival Greenhorn (2) cu Daniel Pisica @ Masivul Iezer Papusa (zona cabanei Cuca), 2-3 Aprilie ’16
Pentru al 3-lea an consecutiv iesim intr-o tura de supravietuire cu Daniel Pisica pentru ca noi il consideram a fi unul din acei oameni rari pe care merita sa ii cunosti si de la care avem bafta sa invatam de fiecare data.
Survival Greenhorn se invarte in jurul lui si al povestilor din tolba. Daniel e o gazda dinamica, un om direct care te priveste in ochi si te ajuta sa intelegi ca povestile, sfaturile si recomandarile lui au in spate ani multi de experienta traita la persoana intai. E un om care a trait si traieste pe multe planuri si de la care am invatat de fiecare data cate ceva.
DANIEL PISICA: PILOT INSTRUCTOR, ANTRENOR DE TIR, CASCADOR, PARASUTIST, MOTOCICLIST, OFITER IN MINISTERUL APARARII, ALPINIST, PARAPANTIST, PRACTICANT DE ARTE MARTIALE SI NU IN ULTIMUL RAND – “FRATELE GEAMAN”, PARTENERUL SI OMUL CARE IL PREGATESTE PE TOMI COCONEA PENTRU RED BULL X ALPES. A FACUT PARTE DIN PRIMA ECHIPA INTEGRAL ROMANEASCA, CONDUSA DE DAVID NEACSU, CARE A URCAT IN 2003 PE EVEREST, A AVUT ASCENSIUNI REUSITE PE ACONCAGUA SI KILIMANJARO.
Vom petrece doua zile in zona Cabanei Cuca din Masivul Iezer Papusa. Pe langa timpul petrecut alaturi de Daniel Pisica si povestile lui, avem ocazia sa invatam de la el treburi utile legate de supravietuire: #construirea unui adapost #orientare si navigare in camp deschis si impadurit #tipuri de focuri si in ce context alegem unul sau altul #filtru de apa #cum alegi locul pentru o tabara si cum o organizezi.
Mai jos ai cateva imagini de la tura de anul trecut:
Echipamentul de care ai nevoie pentru iesirea asta:
# haine de munte pentru conditii de iarna (totusi e mijloc de Martie)
# o pereche de bocanci impermeabili
# o lanterna (frontala de preferat)
# un PET de 1 sau 2 litri pentru a exersa filtrul de apa
# o bucata de panza / tricou pe care il poti sacrifica in acelasi scop (filtru de apa)
# un briceag / cutit / swiss army knife
Vom dormi la cort si cei care se simt in stare pot alege sa doarma in adapostul pe care il construim 😉
Fee-ul de participare: 500 RON include participarea ta, logistica de camping pe care o aducem noi (cort, isopren, saci de dormit) si mancarea.
* Nu include transportul pana la fata locului. Ne vom deplasa cu masini mici si impartim costurile intre calatorii din fiecare masina (e cel mai eficient si ieftin)