SPEO & FOTO Camp cu Cristian Lascu @ 7-10 Aprilie, comuna Ciresu (Mehedinti)

February 12, 2014 #WildThing 5 responses

Fiecare om e o poveste dar Cristian Lascu este o enciclopedie! In Speo & Foto Camp am petrecut 4 zile de neuitat in compania lui Cristi si a povestilor lui care ne-au purtat prin intamplari personale, istorie, geografie, geologie si au scos la suprafata personaje interesante cu care s-a intersectat in toti acesti ani. “Interesant, provocator si educativ” nu descriu decat in parte experienta avuta.

Ne-am stabilit tabara de baza la cabana GESS din Jupanesti (langa comuna Ciresu din judetul Mehedinti) si ne-am facut planul de bataie. Am intrat in 3 pesteri, toate sapate de ape in Podisul Mehedinti (Epuran, Curecea si Podul lui Dumnezeu) si am “zgariat intrarea” celei de-a patra (Topolnita). Zic “zgariat” pentru ca am fost doar la intrare, nefiind pregatiti sa traversam mini lacurile care urmau. Am vizitat bucatile cele mai accesibile care ne-au invatat practic (cu ajutorul povestilor lui Cristian Lascu) cum se formeaza pesterile si formele ciudate care le decoreaza, cum functioneaza ele, care sunt pericolele, cum sa te ghidezi in ele pentru a nu te pierde (desi cativa dintre noi au reusit imposibilul ;)) si care sunt legile care le guverneaza.

Ne-am intalnit cu un pui de vipera cu corn, am vazut care sunt urmarile plimbarilor prin argila moale, mirosul de guano in exces e destul de neplacut, liliecii sunt prietenosi si interesanti, cabana GESS e primitoare, oamenii din Jupanesti de treaba, Rangerii din Parcul Natural al Podisului Mehedinti ne-au insotit intr-una din pesteri si incearca sa isi faca treaba la ei in zona si gasca de oameni care a raspuns prezent la chemarea in Speo & Foto camp a fost faina – ca de obiecei!

Spread the love