Speo Camp cu Cristian Lascu @ Jupanesti (Mehedinti) 10-12 Octombrie 2014

September 11, 2014 #WildThing 2 responses

Un weekend memorabil petrecut cu Cristi Lascu, Igu, Tudor, Ioana, Alina, Oana, Denisa si Teo la #Jupanesti #Topolnita #Closani. Am trecut pentru prima data (cu Igu si Tudor) galeria activa a Prosacului din Topolnita.

Fara neopren nu am fi avut nici o sansa. Neoprenul o tinut mai bine decat bocancii lui Tudor care au inceput aproape imediat sa se dezintegreze si or avut nevoie de multe rugaminti, duct tape si sfoara pentru a ajunge la capat. Galeria e cat o catedrala de mare … impresionanta. Se vedeau pana la 10m inaltime resturi de peturi, frunze si copaci aduse de viitura. Nici nu vreau sa ma gandesc ce torent trece pe aici cand ploua la deal sau cand se topeste zapada. 3/4 din galerie am mers mai pe bolovani, mai in apa pana la brau dar ultimul 1/4 l-am inotat. Asa am aflat ca rucsacul meu pluteste foarte bine, chiar daca la final nu mai aveam nimic uscat de pus pe mine…

Cele doua nopti le-am petrecut in cabana G.E.S.S. din Jupanesti cu gratare, branza proaspata de la tanti Maria si multe povesti la gura sobei. 

Pestera din Closani a fost o surpriza placuta. Nu foarte lunga dar plina de formatiuni interesante si lilieci “camera friendly”. Nu i-am blitz-uit ca sa nu ii deranjam prea tare, dar tot am pus lumina frontalelor pe ei din cand in cand. Nu pareau deranjati, din fericire. Aici am mers in galeria “laboratoarelor” unde mana omului a reusit sa strice o parte din pestera, dar inca o mai ramas destul neatins cat sa ne bucuram de ea. 

Drumul nu e tocmai scurt pana acolo si inapoi dar experienta prin care am trecut si oamenii pe care i-am cunoscut a facut sa merite efortul.

La anu’ mai facem!

Foto © Alina Chiriac si IGU

Spread the love