Creasta in Fagaras cu Adi Fako (expeditia Everest Romania), 8-10 August 2014

June 12, 2014 #WildThing no responses

Am prins un weekend cu de toate: ploaie, soare, nori grabiti, capre, oi, ciobani cu muzica dupa ei, peisaje superbe, plaja pe Vf. Negoiu, apa proaspata din Caltun, “lemantini”, povesti la lumina frontalei, frig, cald, oameni foarte faini si mai ales povesti de la cucuietii din deal (Everest, Lenin, Khan Tengri, Cho Oyu si Omu ;))

Am gustat din mancarea de altitudine adusa de Adi, am lins felii nenumarate cu gem, miere si nutela, am tot ignorat nucile, supa instant nu a fost niciodata mai delicioasa iar ceaiul de fructe a fost resimtit ca o injectie de caldura in tot corpul.

Ploaia de Vineri care ne-a insotit pe tot drumul de la Balea Lac pana la Caltun nu ne-a descurajat … ne-a murat bine de tot dar batoanele, peisajele faine si umorul general ne-au tinut pe linia de plutire. Odata corturile ridicate si randurile de muraciuni de pe noi schimbate, ne-ar fi picat foarte bine niste lemne de foc. Din pacate la altitudine nu ai parte de ele si arzatorul, oricat de bine intentionat e el nu te incalzeste.

Sambata am dat o tura (unii doua) pe Negoiu unde am avut parte de 3 intalniri interesante. Prima a fost cu trupa venita sus de la Christian Adventure care a populat tot varful, a doua a fost cu o capra ce ne-a tinut cararea pe drum inapoi si a treia a fost cu propriul spectru reflectat de soare in norii din jur.

Duminica ne-am intors la Balea via Piscul Negru, alegand sa facem un circuit de dragul peisajelor diferite si a nadejdii ca e drumul mai scurt…nu e 😉

Ca de obicei am avut parte de o gasca foarte faina, setata pe aceeasi lungime de unda, in care am impartasit propriile experiente si uniti l-am iscodit pe Adi pana s-a saturat de noi. Din pacate a trebuit sa ne intoarcem “in civilizatie” la un Balea super aglomerat, plin de claxoane, injuraturi, strigate, turisti care se calcau unii pe altii pentru un loc de parcare, iar injuraturi si o atmosfera generala care te impingea inapoi pe munte.

Mersi Oana, Ciprian, Liana, Alex, Adi, Elena, Elena, Raluca, Moni, Delia si Raul pentru o experienta geniala! Suna ca un pomelnic la biserica … dar ati priceput voi ce am vrut sa zic 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love