Provocarea sistemelor, educatie alternativa, inovatie

January 8, 2014 #WildThing no responses

Scotand pe gura cuvinte ca provocarea sistemelor, educatie alternativa sau inovatie ori provoci un oftat profund ori o dare peste cap a multor perechi de ochi. Si de ce ar fi altfel? “La noi” ti-o iei destul de repede peste fata daca incerci sa iesi din rand ca elev de liceu, student, angajat sau antreprenor. Sunt destul de putini profesori care isi merita denumirea de dascal.

Ori te conformezi la o structura sau programa rigida ori zbori pe usa din dos. 

Nu inseamna ca promovez anarhia, lipsa de respect sau structura, dar categoric incurajez imaginatia, initiativa, creativitatea si urmarirea fericirii in viata. Poate suna boem dar nu cred ca urmand un liceu, facultate, angajandu-te si casatorindu-te apoi producand 2, 3 plozi devii automat fericit. 

Cred cu tarie in a crea relatii cu oamenii din jur, in a incerca sa iti gasesti propriul loc pe lumea asta, in a gasi solutii inedite, in a petrece timpul in natura si practicand un sport oricare ar fi el. Cred in curiozitatea naturala a oamenilor si in dorinta lor de a explora, afla, experimenta si testa lucruri si solutii interesante.

Asta e si motivul pentru care scoatem tinerii afara din orase si ii punem in contact cu sportivi si exploratori foarte faini de la care au ce invata si au de la cine se inspira. 


Spread the love