Cum ma pregatesc pentru sezonul de iarna?

December 9, 2015 #WildThing no responses

Multa vreme m-am gandit la sezonul de iarna ca la primul cadou de sub bradul de Craciun … si in continuare am acelasi sentiment. Ca iubitor de miscare ce sunt nici prin cap nu mi-a trecut sa nu imi continui bunele obiceiuri la care sa adaug niscai cirese in varf de tort: snowboard, drumetii de iarna, ture de supravietuire pe munte sau pur si simplu o bulgareala sanatoasa.

Ce e diferit fata de restul sezoanelor e destul de clar…temperatura si zapada si mai vin si la pachet al naibii. Daca vreau sa ma bucur de ele ar fi cazul sa ma pregatesc atat fizic cat si la capitolul echipament. Una costa timp si efort iar aialalta bani si putin research.

Antrenament: pe langa alergari usoare (indiferent de vreme) imi prinde tare bine urcatul scarilor cu fimiu’ in carca. Stau la etajul 3, nu am lift, si cedez de fiecare data cand al mare (5 ani si 18 kile) vrea sa il duc pe umeri pana sus, cu ghiozdanul meu in spate si al lui intr-o mana. Sentimentul e similar cu cel pe care il ai cand urci pe munte cu rucsacul in spate, macar pe munte rucsacul nu se misca atat de mult si nu topaie.

Sfaturi nu-mi permit sa dau, in schimb va recomand sa incercati 4-5 urcari de 3 ori pe saptamana si vedeti cum va e. Daca nu aveti un prichindel proprietate personala sau prin vecini, merge si cu un rucsac umplut cu carti si o sticla doua de apa. Ca ultima recomandare, exercitiile de core strenght ar trebui sa fie nelipsite din meniul saptamanal. Gasiti o gramada de filmulete demonstrative pe YouTube dar am zis sa va dau direct un link util cu “Yoga for Core Strenght in 10 minutes”

 

Echipament: la capitolul asta sunt tone de informatii on line adica suficiente cat sa te pierzi in ele si sa-ti faca capul calendar. Multe decizii pleaca de la o realitatea extrem de simpla: ce vrei sa faci, care e bugetul tau si ce echipament ai nevoie pentru ce vrei sa faci. Pentru a petrece mai multe zile pe munte lista scurta fara cine stie ce acareturi arata cam asa:

…acum decizia e la tine. Tot ce pot sa fac e sa-ti urez un sezon excelent in care sa colectionezi mai multe zile afara si mai putine inauntru 😉

Foto © Gearjunkie

 

Spread the love