Nu avem scuze pentru sedentatism

October 22, 2013 #WildThing no responses

Om fi mai tineri sau in varsta, crescuti la sat sau la oras, uitandu-ne la oamenii astia noi nu gasim vreo scuza pentru sedentarism. Ca oameni ne-am inceput calatoria, pe pamantul asta frumos, alergand dupa mancare sau de ceva aflat mai sus ca noi pe lantul trofic. Asa ne-am format musculatura, abilitatile de vanator si instinctele de conservare.

In ultima vreme procentul de obezi la nivel mondial arata o schimbare terifianta a ceea ce ne defineste. Ne incuiem in orase, in fata televizorului sau a calculatorului si ne creste fundul de la shaorma si McChicken pana devine prea greu pentru a ne ridica singuri de pe canapea. Uite asa stam intregi la trup si imputinati la suflet.

In acelasi timp sunt oameni cu un corp imputinat dar cu un suflet si o vointa imensa. Ii vezi pe strada, la concursuri sau langa tine si poti doar sa ii aplauzi pentru ceea ce sunt.

Hai afara, hai in natura, hai sa facem ceva si sa incetam din a ne uita la ceva. Hai sa trecem in fata aparatului foto prin care admiram viata din jurul nostru.

Atat.

PS Fotografiile de mai jos au fost facute la un concurs de Triathlon @ San Diego.

Spread the love