Himalaya, terenul de vanatoare al alpinistilor romani in 2015

March 31, 2015 #WildThing no responses

Daca in anii trecuti am avut parte de expeditii romanesti atat in Karakorum cat si in Himalaya, se pare ca anul asta ai nostri se concentreaza pe Himalaya. Multa bafta baieti, vreme buna si jos palaria pentru curaj si determinare. Va astaptam inapoi intregi, sanatosi si cu chef de vorba!

Toti urca fara oxigen si porteri  …

Horia Colibasanu va incerca sa urce, pentru a doua oara, pe Manaslu 8156m pe o ruta noua (nord) ca mai apoi sa coboare pe schiuri pana in tabara de baza. S-a hotarat sa ia in piept un proiect nou in detrimentul incercarii de a urca al optulea varf de peste 8000m. Horia face parte din acei 3% din alpinisti care urca muntii fara oxigen suplimentar, fara porteri si este singurul roman cu 7 varfuri de peste 8000m la activ.

Mai multe informatii despre incercarea lui gasiti aici >> horiacolibasanu.com

Alex Gavan si-a pus ochii, pentru a treia oara pe Lhotse 8516m, fratele ceva mai mic al Everestului de care e legat printr-o sa celebra South Col, la peste 8000m. Primele doua dati a fost nevoit sa se retraga de pe munte, sa speram ca acum va avea mai multa bafta si muntele ii va da voie sa urce pana sus. Alex are 6 varfuri de peste 8000m in palmares si acum il cauta pe al 7-lea, toate fara oxigen si porteri.

Mai multe informatii despre expeditia lui Alex gasiti aici >> alexgavan.ro

Zsolt Torok ia drumul Everestului 8848m dupa succesul din 2013 pe Nanga Parbat. Un alpinist foarte cunoscut si respectat, isi urmeaza visul de o viata incercand sa ajunga pe acoperisul lumii.

Mai multe informatii despre incercarea lui gasiti aici >> torok.ro

Justin Ionescu e deja in Kathmandu, incercand si el sa urce pe Everest fara oxigen.  Am tot sapat dupa pagina lui de web dar nu am gasit-o asa ca, mai multe informatii despre ascensiunea lui gasiti aici >> gandul.ro

Spread the love