Despre inteligenta I Paul Dicu

September 19, 2013 #WildThing no responses

Impreuna cu Andrei Rosu, Paul Dicu va fi gazda, calauza, nemesis si povestitor pentru participantii din Oxygen Camp. Am publicat mai jos un text de pe blogul lui personal pentru ca ni s-a parut relevant pentru mesajul pe care vrem sa il transmitem in programele Wild Thing. Enjoy!

“Daca cineva vrea sa devina stapanul tau, trebuie sa faca un lucru: sa-ti distruga, cumva, inteligenta. Sa te clatine din radacini, sa te faca sa-ti fie frica. Trebuie sa te faca sa nu mai ai incredere in tine – asta e o conditie indispensabila.

Daca esti inteligent, iti rezolvi singur problemele. E destul sa fii inteligent ca sa-ti rezolvi toate problemele. De fapt, orice probleme apar in viata, tu ai mai multa inteligenta decat probleme. Inteligenta e o provizie, un dar al naturii. Dar exista oameni ambitiosi care vor sa guverneze, sa domine; exista nebuni ambitiosi – ei creeaza frica din tine. Frica e ca rugina, distruge toata inteligenta. Daca vrei sa distrugi inteligenta cuiva, mai intai trebuie sa creezi frica; creeaza iadul si fa-i pe oameni sa se teama.

Cand oamenii se tem de iad, se duc si se prosterneaza in fata preotului. ll asculta pe preot. Daca nu-l asculta pe preot, ii asteapta focul iadului – e firesc sa le fie frica. Ei trebuie sa se apere de focul iadului, si pentru asta e nevoie de preot. Preotul devine indispensabil. Trebuie creata teama, si trebuie creata lacomia. Inteligenta nu e lacoma. Te va mira sa afli ca un om inteligent nu e niciodata lacom. Lacomia este caracteristica lipsei de inteligenta, marginirii.

Aduni provizii pentru ziua de mine pentru ca nu ai incredere ca maine ai sa fii in stare sa ataci viata, altfel de ce ai stoca? Devii avar, devii lacom pentru ca nu stii daca maine inteligenta ta o sa faca fata vietii sau nu. Cine stie?

N-ai incredere in inteligenta ta, asa ca aduni in prostie, devii lacom. Un om inteligent nu se teme, el nu e lacom …”

via Paul Dicu

Spread the love