Cum să te ferești de animalele sălbatice

November 13, 2013 #WildThing no responses

Prietenii de la Wildify au publicat cateva liste de tips & tricks care au ca tinta iesirile in natura. Cum sa te feresti de animalele salbatice e unul din cele mai utile. Noua ne-au placut si am zis ca e util sa vi le recomandam si voua. Incercam sa le respectam pe toate, chiar daca nu ne iese intotdeauna.

Iesirile in natura cu prietenii sunt motiv de relaxare, aventura si bucurie. De ce sa ne stricam feng shui-ul invitand neintentionat creaturi care ne pot strica buna dispozitie.

Pana acum nu am avut probleme cu Mos Martin sau vreun alt animal care sa se bage in seama, poate tocmai pentru ca am incercat sa tinem cont de cele de mai jos.

  • nu lăsați niciodată mâncarea în interiorul cortului sau lângă acesta. De obicei animalele nu atacă fără motiv dar dacă simt miros de mâncare s-ar putea să va treziți cu un musafir nepoftit. Pentru siguranță, puneți mâncarea într-o pungă și atârnați-o de un copac la o distanță considerabilă de cort (50m ar fi ok)
  • nu dormiți în hainele în care ați gătit
  • după ce ați mâncat, nu lăsați resturile de mâncare lângă cort. Este de preferat să le ardeți. De asemenea, nu uitați să spălați vasele!
  • nu campați prea aproape de albia râurilor sau lângă lacuri deoarece acestea sunt frecventate de animale
  • este necesar să aveți un cuțit și o lanternă în cort pentru a alunga posibilii prădători (cutitul va ajuta mai mult la moral daca intra peste voi ursu)
  • dacă mergeți cu cortul în mijlocul naturii, puteți lega cutii de conserve de o sfoară iar mai apoi să folosiți sfoara pentru a face un mini-gard în jurul cortului. Dacă se va apropia un animal, cutiile vor face zgomot și îl vor alunga.
Spread the love