Despre Oxygen Camp / Eduard Edy

October 23, 2013 #WildThing no responses

 „S-a descoperit produsul care prelungeste viata, nu veti ghici niciodata ce poate aduce fericire, sanatate, bunastare, libertate si satietate de aventura cu un plus de adrenalina. Pe scurt ce te poate transpune in sublima lume a imaginatiei, acolo unde toti suntem vesnici tineri si frumosi, acolo unde toti ne intelegem foarte bine, acolo unde totul este posibil si mai distractiv prin comunitate si munca de echipa. Acel remediu care ne alina lipsa de aventura si ne insanatoseste din toate punctele de vedere cu o pastila de natura, minunea se numeste Oxygen Camp, da ati ghicit este poarta catre bogatiile tarii noastre pline de locasuri splendide care asteapta sa fie redescoperite si apreciate chiar si impartasite.
        Experienta mea  in aceasta tabara a fost una de-a dreptul teribil de grozava. A fost o reala placere sa imi fac prieteni noi cu care sa impart o cana de apa, un gem grozav de cirese cu lamaie, sa tin un foc, acea scanteie de caldura aprinsa, pentru caldura mainilor noastre, sa impartim experiente de viata, dar mai mult de atat sa urc pe munte sa respir din greu acel aer incarcat de mireasma brazilor verzi, foioaselor aramii si aurii, a pamantului parfumat de covorul multicolor, sa ma imbie sursurul lin si voios al apei care se scurgea la vale in padure sau pe munte, sa imi opresc ploapele sa se inchida stand intins pe iarba proaspata contempland la imensitatea cerului instelat pe care se intindea calea lactee. M-am simtit mai aproape ca niciodata de acel grup din tabara, cu fiecare moment in care pregateam cortul, strangeam impreuna bagajele sau adunam lemne ori inventam cate o chitibusarie pentru propriul nostru amuzament si aici sa amintim nostima metoda de maruntire a lemnelor groase blowback. Folosindu-ne de doi frati strajeri ai padurii crescuti alaturi, decade de-a randul, punand un creanga groasa cat o mana intre copaci si impingand cu prietenii sa rupem in mai multe bucati acea creanga. Sa nu uitam bancutele facute pentru veghea focului. Momentele in care ne tachinam pentru diverse experiente au fost si ele constructive si au constituit in final un adevarat liant, ajutandu-ne sa ne cunoastem mai bine si sa ne toleram momentele de agonie date de oboseala sau nerabdare.
        Asadar am trecut impreuna peste noptile racoroase, diminetile somnoroase si traseele sinuoase cu glume povesti si incurajari alaturi de adevarate modele de admirat, amintindu-l aici pe Paul Dicu, un adevarat nucleu de energie si bunadispozitie, un dictionar uman de aventura, omul care a adus mai aproape de noi povestile desertului, a tundrei rusesti sau a locurilor mirobolante vizitate. Deoarece nu am reusit sa imi aduc intreaga apreciere pentru ca am cunoscut o persoana ca dansul o sa glumesc spunand ca unii magicieni merg pe apa, dar Paul Dicu poate inota prin piatra. Nu il voi uita pe Paul Calin pe care l-am privit ca parintele model, adevarata inspiratie care reuseste sa imbine familia, viata personala, munca si mai ajunge sa impartaseasca din caldura sufleteasca pe varf de munte, cel care ne-a tinut aproape, ne-a oferit parghiile necesare sa fim un grup unitar si descurcaret. Andrei Rosu, ultimul amintit, dar nu cel din urma, cuvintele sunt de prisos, experienta lui vorbeste de la sine, povestile lui sunt aur pentru urechile oricarui ascultator si devorator de aventura, trebuie cunoscut neaparat in persoana. De asemenea mi-a fost dat sa cunosc un fotograf profesionist pe dl. Tiberiu Mînzu, trebuie sa recunosc ca a fost o supriza placut si o reala incantare, fiind implicat in acest domeniu la stadiu de hobby un aspirant la un grad ridicat de profesionalism si cu un porftofoliu impresionant, am ramas foarte placut impresionat de personalitatea dansului cat si de bunavointa sa de a imi impartasi ganduri, experiente, sfaturi ori alte subtilitati menite sa imi imbogateasca cunostintele, sa ma formeze sau sa imi ofere increderea necesara sa perseverez.
        Oxygen Camp, nu este doar o experienta pe care fiecare dintre noi trebuie sa o traiasca cel putin o data in viata sau poate chiar o data pe an, este insasi doza necesara de natura, aventura, bunastare si sanatate in cea mai pura forma in sens propriu si figurat.
        In concluzie dragii mei cititori va invit sa imi impartasiti aceste randuri, dupa ce ati reusit sa gustati cu pofta din experienta pe care o aduce aceasta tabara. Va asigur ca veti invata multe lucruri utile si incitante de supravieture sau o sa auziti intamplari si povestiri reale, care va vor ingandura si alimenta imaginatia in acelasi timp, tot ce veti trai va constitui o portita pentru a cunoaste o lume mai buna, un trai mai sanatos si nelipsit de aventura, insumand poate acea experienta de viata pe care o sa o asterneti intr-un eseu fabulos, ori o fotografiati si ii faceti loc in caseta cu amintiri.”
Spread the love