Wild Thing crează experiențe outdoor construite în jurul unor sportivi și exploratori de valoare. Te conectăm cu experiențele lor de viață, victoriile și înfrângerile lor, într-o aventură pe care sigur nu o vei uita prea curând.

Contact
Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi Square, Cladirea 2, etaj.1
București
contact@wild-thing.ro
+40 (723) 709.358

Social:

SAFARI CU INTO THE WORLD @ Namibia, Botswana & Zimbabwe 27 Iulie – 11 August 2024

2990 Euro / persoană (doar 13 locuri)
16 zile în inima Deltei Okavango, la Cascada Victoria, in patria elefantilor si acasa la bosimani DESCOPERA DIVERSITATEA VIETII SALBATICE DIN BOTSWANA, ZIMBABWE SI NAMIBIA ÎNTR-UN SAFARI CU CORTUL

Durată: 17 zile / 27 Iulie - 11 August 2024
Activitate: 4X4
Dificultate: Mediu: ai nevoie de ceva pregătire fizică, te va solicita
Unde: divers

ÎNSCRIERE

Pe scurt: 16 zile (15 nopti), 4500 km, 3 tari, 11 parcuri nationale si rezervatii naturale.
Incluse: Toate cazarile, 15 mic dejunuri, 9 pranzuri, 12 cine, 11 taxe + permise Parcuri nationale, rezervatii & zone protejate, taxe transferuri aeroport si treceri frontiere, safari si transport cu vehicule 4×4, combustibil, safari cu lotca mekoro & tur pe jos cu ghid in Delta Okavango, tracking in ecosisteme de tip omuramba (albii de rau), transfer la Cascada Victoria.
Efort fizic moderat.

Pregătește-te pentru o aventură de neuitat! Traseul te duce în locațiile emblematice din Botswana, Zimbabwe si Namibia, in paradisul acvatic din Delta Okavango, in Parcul Național Hwange și la Cascada Victoria, in hipnotica Etosha si pe unele dintre ultimele piste salbatice din lume, sapate de rauri efemere in sud-vestul indepartat al Africii. Având avantajul sezonului uscat, cand vegetatia e redusa si animalele salbatice se aduna in numar impresionant la punctele de adapare, acest safari oferă oportunități fotografice excepționale. Vei observa animalele de foarte aproape, vei merge cu masini de teren, pe jos si cu lotca, vei petrece timp de calitate cu localnicii si vei redescoperi privilegiul solitudinii atunci cand vom pune tabara in unele dintre cele mai nepoluate si greu accesibile locuri de pe planeta.

—————————————————————————————-

Itinerariu pe scurt
1 noapte Windhoek (hotel pe cont propriu, sosire cu o zi inainte de inceperea turei)
1 noapte campare Symponia Lodge, Kalahari, Botswana
2 nopți tabără in salbaticie, Moremi, Botswana
1 noapte campare Elephant Sands, Botswana
3 nopți campare in Parcul Național Hwange, Zimbabwe
1 noapte campare in desertul Kalahari/ salina Makgadikgadi, Botswana
1 noapte campare in sat pescaresc / laguna Delta Okavango, Botswana
2 nopți campare in rezervatia Bushmanland (Nyae Nyae), Namibia
1 noapte lodge 4* all-inclusive, Namibia
1 noapte campare Parcul Național Etosha, Namibia
2 nopți tabără in salbaticie, Namibia
1 noapte campare Ferma Steinheim, Namibia

Călătoria începe cu preluarea vehiculelor 4×4 complet echipate și aprovizionate cu toate proviziile esențiale pentru aventura care urmează. Urmeaza sa patrundem in bazinul Kalahari si sa ne indreptam spre nord-est, petrecand urmatoarele zile descoperind in game drive cu vehiculele noastre sau cu vehicul deschis de safari o Delta Okavango proaspat inundata. Sectorul de sud-est al Deltei ofera una dintre cele mai intime experiențe de viață sălbatică din Africa! Dupa camparea pe fabulosul rau Khwai, tura continua peste granita, in Zimbabwe. Ai intalnire cu mari turme de elefanti si cu haite de caini salbatici – din campul neingradit, vei privi apusul de soare magic si toate animalele venite să bea la un pas de tine. O zi este rezervata pentru excursia plina de adrenalina la Tunetul care Fumega, uriasa Cascada Victoria, un punct culminant al călătoriei. Vei petrece ultima zi din Botswana in sectorul de nord-vest al Deltei Okavango, unde pescarii Mbukushu iti prezinta la pas si din barca toate secretele Deltei.

In următoarea secțiune din safari exploram o țară de o frumusețe dramatică. Există unele locuri pe Pământ care se simt de pe altă lume – iar Namibia este unul dintre ele. Dupa ce traversam granita, poposim pentru doua zile acasa la bosimani (oamenii de etnie San). Sa cunosti de la om la om unii dintre ultimii vânători-culegători din lume e o experiență aproape spirituală. Dupa un tranzit de o zi si o odihna intr-un superb lodge de 4 stele, ajungem in Parcul Național Etosha, una dintre destinațiile iconice de safari din Africa. Cu game drive-uri la rasarit si la apus si o noapte in interiorul rezervatiei, observările spectaculoase de elefanți și rinoceri sunt aproape sigure.
Apoi mergem spre vest, pentru a descoperi un alt secret bine pastrat al Africii, ecosistemele omuramba. Vom explora albii de rauri efemere unde traiesc animale aparte – vor fi doua zile si doua nopti fabuloase, in singuratate deplina. La final, vom lua drumul prin munti către Windhoek si aeroport.

Vino cu noi in safari! In acest tur vei fi insotit de ghizii Ionut Florea si Ana Hogas, autorii blogului IntoTheWorld.eu si ai best-sellerului Humanitas Oyibo – impreuna au peste 13 de experiență in industria safari din Africa – si de Paul Calin, guru de dezvoltare personala prin explorare si creatorul Wild-Thing.ro. Inspirati de expeditiile noastre si de pasiunea pentru Africa, am creat propria noastra formula de safari, care te duce in locuri pe care cu greu le vei gasi mentionate chiar si in publicatiile de nisa.
Pentru a savura acest safari ai nevoie de curiozitate si spirit de aventura. Una dintre marile bucurii care vine cu ceea ce facem este camaraderia și prieteniile care se formează în timpul prelungit pe care îl petrecem împreună în safari. Am fost foarte norocoși să avem ca oaspeti oameni incredibili, din toate domeniile de activitate. Unii dintre ei au ales sa revina de mai multe ori – pentru ca fiecare experienta in salbaticie e diferita si pentru ca este minunata si pentru copii.

—————————————————————

ZBOR SPRE AFRICA + Ziua 0 WINDHOEK
Din ratiuni logistice, este necesar sa sosesti in Windhoek, capitala Namibiei, cu o zi inainte sa pornim efectiv in safari. Vei fi intampinat la aeroport de catre soferul de la compania partenera si transferat la cazare. Poti petrece după-amiaza vizitand orasul, la cumpărături și savurand prima experiență de cină namibiană cu friptura de vanat la Joes’ Beerhouse sau cu stridii si peste la Cape Town Seafood Market.

Important: viza turistica pentru Namibia se obtine la sosirea pe Aeroportul International Hosea Kutako din Windhoek. Vei primi de la noi toate instructiunile si formularele pentru ca sa o primesti rapid si simplu.

————————–

ZIUA 1 WINDHOEK // NAMIBIA – BOTSWANA
La prima ora a diminetii preluam vehiculele 4×4, echipate complet ca de expeditie. Urmeaza tranzitul pe asfalt pana la granita cu Botswana, cu o oprire la pranz in Gobabis, oras cunoscut ca “The Meat Capital of Namibia”, pentru a ne aproviziona de la macelarul nostru de incredere cu cea mai buna carne de gratar si cel mai bun biltong din sudul Africii. Vei descoperi azi cat de important este ritualul cinei in safari. Gatim in fiecare seara impreuna, in colectiv, iar meniul nostru se bazeaza în întregime pe alimentele proaspete și sănătoase disponibile in sezon, toate preparate la foc deschis.
La bivuac ai ocazia sa-ti instalezi “camera” ta de pe masina, in care vei dormi urmatoarele 16 nopti. Deși esti într-o expediție, există anumite „luxuri” la care nu renuntăm. Corturile noastre sunt spațioase și calduroase, cu asternut de bumbac si saltele si perne super comode. Iti recomandam doar sa iti aduci propriul sac de dormit.

Mese incluse: cina. Micul dejun il vei fi servit la hotel in Windhoek, pranzul la bistro pe cont propriu in Gobabis.
Cazare: Campsite cu dusuri cu apa calda, wifi la bar.

————————–

ZILELE 2 + 3 BAZINUL KALAHARI + DELTA OKAVANGO / MOREMI / INIMA SALBATICIEI // BOTSWANA

Traversam pe drumuri excelente de asfalt sectorul de est al imensului bazin Kalahari. Acest desert extrem de arid este patria ancestrala a bosimanilor, un trib de culegatori-vanatori faimosi pentru limba articulata cu sunete unice. Denumiti si San, bosimanii s-au modernizat in mare parte si nu mai traiesc dispersati in teritoriu, ci in interiorul unor concesiuni – o vom vizita pe cea mai autentica in a treia parte a turului nostru, in Namibia. Peisajul din aceasta sectiune a bazinului Kalahari este dominat de nisip bogat in fier si argila salina. In plin soare, desertul creeaza uneori efectul de Fata Morgana. Refacem proviziile in orasul Maun si luam pranzul intr-un local cu poveste: bucatarul Marc traieste de 40 de ani in Botswana, e activist de mediu, fixer pentru documentaristii BBC si creatorul unui meniu cu adevarat special, inspirat din bucataria traditionala, bazat pe ingrediente locale, dar cu un iz contemporan rafinat.
La amiaza peisajul se va schimba radical. Intram pe pistele nisipoase care duc intr-o sectiune incredibila a Deltei, un veritabil paradis terestru. Raul Khwai, situat intre Rezervatia Moremi si Delta, este printre cele mai salbatice ecosisteme din Botswana si unul dintre secretele bine-pastrate ale Africii. Concesiunea Khwai este renumita pentru haitele de caini salbatici si pentru turmele masive de elefanti. Animalele traiesc aici netulburate si nu se sfiesc sa se apropie de masini si de corturi, asa ca in aceste zile se impun cateva reguli importante care trebuie respectate de intregul grup.
In fiecare ora petrecuta in Concesiune vom vedea ceva interesant. In vizitele anterioare aici am observat: vanatoare de caini salbatici, leoparzi, lei, elefanti, crocodili, hipopotami si multe altele. Intr-una dintre seri vom iesi la game drive cu o masina de safari deschisa, in compania unui ghid experimentat din comunitate – va fi un moment cu adevarat special. Dar fiecare safari pe Khwai este imprevizibil, unic – am putea petrece aici tot restul vietii fara sa ne plictisim.

Pentru a crea aceasta experienta lucram impreuna cu Trustul Khwai Development, unul dintre cele mai bine gestionate programe comunitare din Africa, un model de utilizare durabila a resurselor naturale. Trustul are grija ca beneficiile din activitatile turistice din Concesiune sa fie distribuite echitabil tuturor gospodariilor si locuitorilor, construieste case pentru cei mai saraci din sat, contribuie cu o bursa lunara pentru batrâni cu pensie guvernamentala insuficienta si plateste dividende anuale membrilor sai.

Mese incluse: micul dejun, pranzul si cina (exceptie pranz in Maun).
Incluse: taxe frontiera Namibia – Botswana, taxa de acces in Delta Okavango, taxele de acces si campat in Concesiunea Khwai
Cazare: bivuac salbatic cu grup sanitar rustic, fara semnal GSM, fara electricitate, fara apa curenta.

————————–

ZIUA 4 IN PATRIA ELEFANTILOR // BOTSWANA

Dupa mic dejun si un game drive la rasarit prin padurea Moremi, ne indreptam catre sectorul arid al bazinului Kalahari, unde domina vaste saline populate de baobabi. De aici intram in patria elefantilor. Botswana este recunoscuta pentru cea mai mare populatie de elefanti din Africa – peste 130000. Dar intre Botswana si Zimbabwe nu exista “granita” si animalele circula permanent intre cele doua tari, in cautare de hrana si apa. Vom campa chiar pe culoarul lor de migratie, in zona cunoscuta ca Drumul Vanatorului, unde elefantii, girafele si celelalte vietati se opresc sa bea apa chiar in fata cortului tau.

Mese incluse: micul dejun, pranzul.
Incluse: taxa de acces in parcul national si in rezervatia de frontiera.
Cazare: Campsite – dusuri cu apa calda, restaurant, bar.

————————–

ZILELE 5,6,7 IN PATRIA ELEFANTILOR / CASCADA VICTORIA // ZIMBABWE

Parcul Național Hwange este situat în sud-vestul Zimbabwe. Acoperind o suprafață de peste 14.600 de kilometri pătrați, este cel mai mare parc sălbatic din Zimbabwe. Pentru noi, aceasta este Africa autentică, nu este plin de turiști în microbuze care se înghesuie în jurul unui leu ucis, așa cum ne-am putea aștepta în alte Parcuri Naționale. Este liniste, sălbăticie pura, cu unele dintre cele mai interesante puncte de observatie pe care le poți gasi oriunde în Africa. Întrucât aceasta e marginea de est a deșertului Kalahari, sud-vestul parcului are un caracter plat, arid, la nord avem dealuri stâncoase și numeroase guri de apă permanente, izvoare naturale, surse de apă minerală și sărată și surse de apă subterană, care sunt utilizate de fauna sălbatică în special în sezonul uscat (iunie – noiembrie), când resursele devin rare sau dispar. Zona centrala-nord este locul unde noi ne concentram activitatile de safari. Nu este la fel de accesibila ca partea de est a parcului și asigura o experiență mai emotionanta în sălbăticie. Hwange are o populație sănătoasă din principalele specii: bivoli de apa, girafe, leu, leopard, kudu, rinocer, impala, gnu, zebre, eland și mamifere mai mici, dar este de fapt o destinație de prima clasa de observare a elefanților. Populația este estimată în mod conservator la peste 35 000, iar în timpul sezonului uscat nu este neobișnuit să numărăm peste 1000 de animale la unele gropi de apă, intr-un interval de 24 de ore. Alte aspect notabil pentru zona centrala-nord este că aceasta conține cea mai mare concentrație de rinocer negru din parc și un număr de rinoceri albi au fost de asemenea translocați acolo. Asadar, ne vom instala tabara in acest loc minunat pentru 3 nopti, atenti din nou la regulile de comportament in zonele salbatice neingradite – acum suntem musafiri, acasa la The Big Five.

Pentru ca Parcul Național Hwange este locația ideală pentru a combina un safari cu o vizită la Cascada Victoria, oferim o excursie optionala de o zi, cu transport asigurat, la Tunetul care Fumega. Un punct culminant al călătoriei, Cascada Victoria este una dintre minunile naturale ale lumii. Vizita presupune sa mergi pe jos cel putin 2 ore. Cascada este cea mai spectaculoasa in sectorul din Zimbabwe, dar este posibil sa o vezi si din Zambia, daca treci podul dintre cele doua tari. Oferta de activitati suplimentare este ampla: de la ziplining, la zbor cu elicopterul peste marele fluviu Zambezi, sau bungee jumping de la 111 m (toate acestea se pot organiza pe loc si se fac pe cheltuiala proprie).

Mese incluse: micul dejun, cina, pranzul (mai putin pranzul la Cascada Victoria).
Incluse: taxa de acces in Parcul Național Hwange.
Cazare: Campsite – dusuri, conditii spartane, chiar rudimentare.
Taxa de viza pentru Zimbabwe si biletul de acces la Cascada Victoria nu sunt incluse.

————————–

ZILELE 8 + 9 DELTA OKAVANGO / SAFARI CU LOTCA + DRUMETIE PE JOS // BOTSWANA

Ne intoarcem in Botswana pentru o noapte de campare pe malul altui rau care aduna un numar impresionat de animale. Raul Boteti este o sursa de viata pentru rezidentii din aridul Kalahari si ii vom observa de aproape. In urmatoarea zi vom urca spre amontele sectorului de sud-vest al Deltei Okavango. Asa mai inchidem o bucla din safari. Aceasta Delta stranie este singura din lume care nu e formata la varsarea unui rau in mare, ci ca o “balta” între două falii tectonice. În funcție de activitățile faliilor, înclinarea suprafetei deltei se schimba si asta afectează hidrologia și debitul apei din regiune. In sezonul uscat, râul Okavango (Kavango) trece peste Fâșia Caprivi și se varsa în deșertul Kalahari, formand un evantai aluvionar care poate acoperi între 6 și 15 000 de kilometri pătrați din nordul Botswanei.

Cel mai intim mod de a simti magia locului este pe canale, cu lotca traditionala mekoro, manuita expert de pescari. E o experienta care nu trebuie ratata.
Pentru a crea aceasta experienta, colaboram cu Trustul comunitar Okavango Jakotsha, condus de comunitatile pescaresti din sectorul de vest al Deltei Okavango. Prin activitatile noastre aici, contribuim la generarea de beneficii economice durabile pentru conservarea zonei. Platim direct trustului taxele tale de campare in sat si de intrare in zona protejata din Delta, iar ghizilor le achitam onorariul individual.
Dupa cateva ore de vaslit pe canalele flancate de papirus si nuferi, pescarii ne vor insoti intr-un tur pe jos de circa 2 ore. Bucura-te de aceasta oportunitate. Ghizii nostri sunt din etnia Mbukushu. Principala lor sursă de subzistență este râul din care pescuiesc și de unde adună bulbi de nufar și alte materiale native, pe care le folosesc pentru hrana sau pentru a crea articolele utilitare de care au nevoie. Ei stiu totul despre mamiferele, reptilele si pasarile din aceasta zona, caci ceea ce pentru noi este salbaticie, pentru ei e acasa. In acest safari cu lotca e posibil sa intalnim de foarte aproape megafauna specifica Deltei, mai ales hipopotami si elefanti.

Mese incluse: micul dejun, cina, pranzul.
Incluse: taxa de acces in Delta Okavango, chiria pentru barci si salariile pescarilor-ghizi, taxele de acces si campat in Concesiune.
Cazare: bivuac in sat, cu grup sanitar rustic, sau in camping in Delta, cu toate conditiile de confort, mai putin electricitate.

————————–

ZILELE 10 + 11 ACASA LA BOSIMANI / NYAE-NYAE // NAMIBIA
Este timpul sa exploram Namibia. Iesind din Botswana pe un drum destul de dificil, traversam o frontiera rareori vizitata si ajungem în Rezervatia Nyae-Nyae, acasa la bosimani. In aceasta rezervație, bastinasii stabilesc toate regulile. Dupa ce au fost indelung decimate si finalmente expulzate din vatra ancestrala, comunitățile bosimane și-au câștigat dreptul de a-și gestiona viața după cum doresc. Bosimanii au vânat întotdeauna fauna de aici folosind metode tradiționale, dar acum pot obține venituri suplimentare primind in vizita turisti ca noi.
Sa vizitam Bushmanland este un privilegiu. Pentru a crea aceasta experienta, lucram cu un ghid local si platim taxe direct catre comunitate. Urmeaza sa campam langa casele localnicilor si sa participam la diverse activitati impreuna cu ei. Acestea pot fi: dans si povesti la foc de tabara, safari pe jos pentru identificarea plantelor indigene, vanatoare demonstrativa si altele. Așteptați-vă la o experiență distractivă, activă, intelectuală, emoțională, spirituală și chiar de neuitat. Este posibil sa intalnim animale salbatice mari si chiar pradatori in mersul pe jos ghidati de bosimani si este posibil sa obtinem permisiunea bosimanilor pentru a ii fotografia. De asemenea, in sat se poate cumpara artizanat autentic, de cea mai buna calitate, direct de la artizani, la preturi foarte bune.

Mese incluse: micul dejun, pranz si cina.
Incluse: taxa de rezervatie si campare, servicii de ghidaj si activitati in comunitate.
Cazare: bivuac in sat, fara grup sanitar, fara semnal GSM, fara electricitate, fara apa curenta.

————————–

ZILELE 12 + 13 PARCUL NATIONAL ETOSHA // NAMIBIA

Parcul Național Etosha este pe buna dreptate una dintre destinațiile iconice de safari din Africa. Cele 50 de guri de adapare si uriasa salina centrala de 5 000 de kilometri pătrați fac observările spectaculoase de elefanți și rinoceri aproape garantate! Inainte sa intram in parc, ne rasfatam cu serviciile de 4 stele, mancarea delicioasa, piscina superba si atmosfera primitoare dintr-un lodge luxos.
Odihna este necesara: a doua zi pornim inainte de rasarit, va fi cea mai lunga zi si o vom petrece in game drive, terminand cu instalarea tabarei noastre in interiorul rezervatiei, in resortul Okaukuejo. Marea atracție de aici este helesteul iluminat, organizat ca un amfiteatru înconjurat de bănci – vei avea ocazia să vezi animalele nocturne venind să bea – dacă ai noroc, rinoceri negri, hiene si lei. Trebuie spus că, deși Etosha este o destinație de neratat, ar trebui să te aștepți – mai ales în sezonul de vârf – la mulți vizitatori. Etosha nu este la fel de sălbatică ca alte parcuri din Africa – fata de locurile de campare neîmprejmuite si facilitatile rustice din Botswana si Zimbabwe, aici vei gasi infrastructură excelenta și confort. De asemenea, in Etosha nu ai voie să cobori din vehicule decât dacă te afli la un loc de picnic desemnat.

Mese incluse: la lodge, regim all-inclusive. In Parcul National micul, cina si pranzul pe cont propriu la bistrourile din Etosha.
Incluse: taxe de acces in Parcul Național Etosha.
Cazare: Campsite – dusuri cu apa calda, restaurant, bar, magazin suveniruri.
Echipament personal recomandat: binoclu si aparat foto cu obiectiv cat mai lung. In interiorul parcului national dimineata este esential sa plecam inainte de rasarit, ceea ce necesita trezirea la aprox. 5:30 a.m.

————————–

ZILELE 14 + 15 + 16 TRACKING DE ELEFANTI DE DESERT SI RINOCERI IN ALBIILE RAURILOR EFEMERE // NAMIBIA

Daca in Etosha ai vazut cei mai multi turisti din safari, in urmatoarele doua zile vom fi doar noi si natura salbatica si pura. Vom explora un ecosistem unic in lume, situat intre arida Coasta a Scheletelor si podisul vulcanic Damaraland. In aceasta zona s-a format in milioane de ani o retea de râuri efemere. Animalele rezidente sunt veritabili specialisti in supravietuire: elefanti si lei adaptati la desert, antilope oryx, struti, plante milenare. Acesta este si ultimul fief de libertate al rinocerilor negri. Vei afla cum sa le identifici urmele si comportamentul, cu ceva noroc e posibil sa ii si vedem.
Ritmul si traseul acestor zile va fi de expeditie. Vom opri des pentru a identifica urme, excremente si alte semne si pentru a ne orienta. Traseul se poate modifica substantial, in functie de starea vremii si de animalele intalnite. In ambele nopti ne vom instala bivuacul in salbaticie. La fel ca in Botswana, zona este neingradita si vom respecta importante reguli de grup.
In ultima zi de safari vom continua sa traversam peisaje de o varietate uimitoare, indreptandu-ne catre est. Suntem in sudul Damaraland, o regiune care alterneaza câmpii vaste și aride cu aflorimente de roca vulcanică. Vom campa tot sub vastul cer al Africii, intr-o albie secata de rau, pe teritoriul unei ferme tipice, nu inainte de a traversa unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din tara. La bivuac, ne bucuram de un apus magnific si de un ultim braai (gratar in limba Afrikaans).
In ziua 17 facem drumul intors in capitala Namibiei, unde predam vehiculele si ne transferam la aeroport.

Mese incluse: micul dejun, pranz si cina.
Incluse: taxe de acces in zonele protejate
Cazare: bivuac salbatic fara grup sanitar propriu-zis, fara semnal GSM, fara electricitate, fara apa curenta. In ultima noapte din safari cazare in campsite rustic, dotat cu dusuri cu apa calda.

Ce intră și ce nu în banii pe care îi dai

Astea îs incluse

Pregătește-te pentru o aventură de neuitat! Traseul te duce în locațiile emblematice din Botswana, Zimbabwe si Namibia, in paradisul acvatic din Delta Okavango, in Parcul Național Hwange și la Cascada Victoria, in hipnotica Etosha si pe unele dintre ultimele piste salbatice din lume, sapate de rauri efemere in sud-vestul indepartat al Africii. Având avantajul sezonului uscat, cand vegetatia e redusa si animalele salbatice se aduna in numar impresionant la punctele de adapare, acest safari oferă oportunități fotografice excepționale. Vei observa animalele de foarte aproape, vei merge cu masini de teren, pe jos si cu lotca, vei petrece timp de calitate cu localnicii si vei redescoperi privilegiul solitudinii atunci cand vom pune tabara in unele dintre cele mai nepoluate si greu accesibile locuri de pe planeta.

—————————————————————————————-

Itinerariu pe scurt
1 noapte Windhoek (hotel pe cont propriu, sosire cu o zi inainte de inceperea turei)
1 noapte campare Symponia Lodge, Kalahari, Botswana
2 nopți tabără in salbaticie, Moremi, Botswana
1 noapte campare Elephant Sands, Botswana
2 nopți campare in Parcul Național Hwange, Zimbabwe
1 noapte campare in desertul Kalahari/ salina Makgadikgadi, Botswana
1 noapte campare in sat pescaresc / laguna Delta Okavango, Botswana
2 nopți campare in rezervatia Bushmanland (Nyae Nyae), Namibia
1 noapte lodge 4* all-inclusive, Namibia
1 noapte campare Parcul Național Etosha, Namibia
2 nopți tabără in salbaticie, Namibia
1 noapte campare Ferma Steinheim, Namibia

Călătoria începe cu preluarea vehiculelor 4×4 complet echipate și aprovizionate cu toate proviziile esențiale pentru aventura care urmează. Urmeaza sa patrundem in bazinul Kalahari si sa ne indreptam spre nord-est, petrecand urmatoarele zile descoperind in game drive cu vehiculele noastre sau cu vehicul deschis de safari o Delta Okavango proaspat inundata. Sectorul de sud-est al Deltei ofera una dintre cele mai intime experiențe de viață sălbatică din Africa! Dupa camparea pe fabulosul rau Khwai, tura continua peste granita, in Zimbabwe. Ai intalnire cu mari turme de elefanti si cu haite de caini salbatici – din campul neingradit, vei privi apusul de soare magic si toate animalele venite să bea la un pas de tine. O zi este rezervata pentru excursia plina de adrenalina la Tunetul care Fumega, uriasa Cascada Victoria, un punct culminant al călătoriei. Vei petrece ultima zi din Botswana in sectorul de nord-vest al Deltei Okavango, unde pescarii Mbukushu iti prezinta la pas si din barca toate secretele Deltei.

In următoarea secțiune din safari exploram o țară de o frumusețe dramatică. Există unele locuri pe Pământ care se simt de pe altă lume – iar Namibia este unul dintre ele. Dupa ce traversam granita, poposim pentru doua zile acasa la bosimani (oamenii de etnie San). Sa cunosti de la om la om unii dintre ultimii vânători-culegători din lume e o experiență aproape spirituală. Dupa un tranzit de o zi si o odihna intr-un superb lodge, ajungem in Parcul Național Etosha, una dintre destinațiile iconice de safari din Africa. Cu game drive-uri la rasarit si la apus si o noapte in interiorul rezervatiei, observările spectaculoase de elefanți și rinoceri sunt aproape sigure.
Apoi mergem spre vest, pentru a descoperi un alt secret bine pastrat al Africii, ecosistemele omuramba. Vom explora albii de rauri efemere unde traiesc animale aparte – vor fi doua zile si doua nopti fabuloase, in singuratate deplina. La final, vom lua drumul prin munti către Windhoek si aeroport.

Vino cu noi in safari! In acest tur vei fi insotit de ghizii Ionut Florea si Ana Hogas, autorii blogului IntoTheWorld.eu si ai best-sellerului Humanitas Oyibo – impreuna au peste 13 de experiență in industria safari din Africa – si de Paul Calin, guru de dezvoltare personala prin explorare si creatorul Wild-Thing.ro. Inspirati de expeditiile noastre si de pasiunea pentru Africa, am creat propria noastra formula de safari, care te duce in locuri pe care cu greu le vei gasi mentionate chiar si in publicatiile de nisa.
Pentru a savura acest safari ai nevoie de curiozitate si spirit de aventura. Una dintre marile bucurii care vine cu ceea ce facem este camaraderia și prieteniile care se formează în timpul prelungit pe care îl petrecem împreună în safari. Am fost foarte norocoși să avem ca oaspeti oameni incredibili, din toate domeniile de activitate. Unii dintre ei au ales sa revina de mai multe ori – pentru ca fiecare experienta in salbaticie e diferita si pentru ca este minunata si pentru copii.

—————————————————————————————-
—————————————————————————————-

 

ZBOR SPRE AFRICA + Ziua 0 WINDHOEK
Din ratiuni logistice, este necesar sa sosesti in Windhoek, capitala Namibiei, cu o zi inainte sa pornim efectiv in safari. Vei fi intampinat la aeroport de catre soferul de la compania partenera si transferat la cazare. Poti petrece după-amiaza vizitand orasul, la cumpărături și savurand prima experiență de cină namibiană cu friptura de vanat la Joes’ Beerhouse sau cu stridii si peste la Cape Town Seafood Market.

Important: viza turistica pentru Namibia se obtine la sosirea pe Aeroportul International Hosea Kutako din Windhoek. Vei primi de la noi toate instructiunile si formularele pentru ca sa o primesti rapid si simplu.

————————–

ZIUA 1 WINDHOEK // NAMIBIA – BOTSWANA
La prima ora a diminetii preluam vehiculele 4×4, echipate complet ca de expeditie. Urmeaza tranzitul pe asfalt pana la granita cu Botswana, cu o oprire la pranz in Gobabis, oras cunoscut ca “The Meat Capital of Namibia”, pentru a ne aproviziona de la macelarul nostru de incredere cu cea mai buna carne de gratar si cel mai bun biltong din sudul Africii. Vei descoperi azi cat de important este ritualul cinei in safari. Gatim in fiecare seara impreuna, in colectiv, iar meniul nostru se bazeaza în întregime pe alimentele proaspete și sănătoase disponibile in sezon, toate preparate la foc deschis.
La bivuac ai ocazia sa-ti instalezi “camera” ta de pe masina, in care vei dormi urmatoarele nopti. Deși esti într-o expediție, există anumite „luxuri” la care nu renuntăm. Corturile noastre sunt spațioase și calduroase, cu asternut de bumbac si saltele si perne super comode. Iti recomandam doar sa iti aduci propriul sac de dormit.

Mese incluse: cina. Micul dejun il vei fi servit la hotel in Windhoek, pranzul la bistro pe cont propriu in Gobabis.
Cazare: Campsite cu dusuri cu apa calda, wifi la bar.

————————–

ZILELE 2, 3 BAZINUL KALAHARI + DELTA OKAVANGO / MOREMI / INIMA SALBATICIEI // BOTSWANA

Traversam pe drumuri excelente de asfalt sectorul de est al imensului bazin Kalahari. Acest desert extrem de arid este patria ancestrala a bosimanilor, un trib de culegatori-vanatori faimosi pentru limba articulata cu sunete unice. Denumiti si San, bosimanii s-au modernizat in mare parte si nu mai traiesc dispersati in teritoriu, ci in interiorul unor concesiuni – o vom vizita pe cea mai autentica in a treia parte a turului nostru, in Namibia. Peisajul din aceasta sectiune a bazinului Kalahari este dominat de nisip bogat in fier si argila salina. In plin soare, desertul creeaza uneori efectul de Fata Morgana. Refacem proviziile in orasul Maun si luam pranzul intr-un local cu poveste: bucatarul Marc traieste de 40 de ani in Botswana, e activist de mediu, fixer pentru documentaristii BBC si creatorul unui meniu cu adevarat special, inspirat din bucataria traditionala, bazat pe ingrediente locale, dar cu un iz contemporan rafinat.
La amiaza peisajul se va schimba radical. Intram pe pistele nisipoase care duc intr-o sectiune incredibila a Deltei, un veritabil paradis terestru. Raul Khwai, situat intre Rezervatia Moremi si Delta, este printre cele mai salbatice ecosisteme din Botswana si unul dintre secretele bine-pastrate ale Africii. Concesiunea Khwai este renumita pentru haitele de caini salbatici si pentru turmele masive de elefanti. Animalele traiesc aici netulburate si nu se sfiesc sa se apropie de masini si de corturi, asa ca in aceste zile se impun cateva reguli importante care trebuie respectate de intregul grup.
In fiecare ora petrecuta in Concesiune vom vedea ceva interesant. In vizitele anterioare aici am observat: vanatoare de caini salbatici, leoparzi, lei, elefanti, crocodili, hipopotami si multe altele. Intr-una dintre seri vom iesi la game drive cu o masina de safari deschisa, in compania unui ghid experimentat din comunitate – va fi un moment cu adevarat special. Dar fiecare safari pe Khwai este imprevizibil, unic – am putea petrece aici tot restul vietii fara sa ne plictisim.

Pentru a crea aceasta experienta lucram impreuna cu Trustul Khwai Development, unul dintre cele mai bine gestionate programe comunitare din Africa, un model de utilizare durabila a resurselor naturale. Trustul are grija ca beneficiile din activitatile turistice din Concesiune sa fie distribuite echitabil tuturor gospodariilor si locuitorilor, construieste case pentru cei mai saraci din sat, contribuie cu o bursa lunara pentru batrâni cu pensie guvernamentala insuficienta si plateste dividende anuale membrilor sai.

Mese incluse: micul dejun, pranzul si cina (exceptie pranz in Maun).
Incluse: taxe frontiera Namibia – Botswana, taxa de acces in Delta Okavango, taxele de acces si campat in Concesiunea Khwai
Cazare: bivuac salbatic cu grup sanitar rustic, fara semnal GSM, fara electricitate, fara apa curenta.

————————–

ZIUA 4 IN PATRIA ELEFANTILOR // BOTSWANA

Dupa mic dejun si un game drive la rasarit prin padurea Moremi, ne indreptam catre sectorul arid al bazinului Kalahari, unde domina vaste saline populate de baobabi. De aici intram in patria elefantilor. Botswana este recunoscuta pentru cea mai mare populatie de elefanti din Africa – peste 130000. Dar intre Botswana si Zimbabwe nu exista “granita” si animalele circula permanent intre cele doua tari, in cautare de hrana si apa. Vom campa chiar pe culoarul lor de migratie, in zona cunoscuta ca Drumul Vanatorului, unde elefantii, girafele si celelalte vietati se opresc sa bea apa chiar in fata cortului tau.

Mese incluse: micul dejun, pranzul.
Incluse: taxa de acces in parcul national si in rezervatia de frontiera.
Cazare: Campsite – dusuri cu apa calda, restaurant, bar.

————————–

ZILELE 5,6 IN PATRIA ELEFANTILOR / CASCADA VICTORIA // ZIMBABWE

Parcul Național Hwange este situat în sud-vestul Zimbabwe. Acoperind o suprafață de peste 14.600 de kilometri pătrați, este cel mai mare parc sălbatic din Zimbabwe. Pentru noi, aceasta este Africa autentică, nu este plin de turiști în microbuze care se înghesuie în jurul unui leu ucis, așa cum ne-am putea aștepta în alte Parcuri Naționale. Este liniste, sălbăticie pura, cu unele dintre cele mai interesante puncte de observatie pe care le poți gasi oriunde în Africa. Întrucât aceasta e marginea de est a deșertului Kalahari, sud-vestul parcului are un caracter plat, arid, la nord avem dealuri stâncoase și numeroase guri de apă permanente, izvoare naturale, surse de apă minerală și sărată și surse de apă subterană, care sunt utilizate de fauna sălbatică în special în sezonul uscat (iunie – noiembrie), când resursele devin rare sau dispar. Zona centrala-nord este locul unde noi ne concentram activitatile de safari. Nu este la fel de accesibila ca partea de est a parcului și asigura o experiență mai emotionanta în sălbăticie. Hwange are o populație sănătoasă din principalele specii: bivoli de apa, girafe, leu, leopard, kudu, rinocer, impala, gnu, zebre, eland și mamifere mai mici, dar este de fapt o destinație de prima clasa de observare a elefanților. Populația este estimată în mod conservator la peste 35 000, iar în timpul sezonului uscat nu este neobișnuit să numărăm peste 1000 de animale la unele gropi de apă, intr-un interval de 24 de ore. Alte aspect notabil pentru zona centrala-nord este că aceasta conține cea mai mare concentrație de rinocer negru din parc și un număr de rinoceri albi au fost de asemenea translocați acolo. Asadar, ne vom instala tabara in acest loc minunat pentru 3 nopti, atenti din nou la regulile de comportament in zonele salbatice neingradite – acum suntem musafiri, acasa la The Big Five.

Pentru ca Parcul Național Hwange este locația ideală pentru a combina un safari cu o vizită la Cascada Victoria, oferim o excursie optionala de o zi, cu transport asigurat, la Tunetul care Fumega. Un punct culminant al călătoriei, Cascada Victoria este una dintre minunile naturale ale lumii. Vizita presupune sa mergi pe jos cel putin 2 ore. Cascada este cea mai spectaculoasa in sectorul din Zimbabwe, dar este posibil sa o vezi si din Zambia, daca treci podul dintre cele doua tari. Oferta de activitati suplimentare este ampla: de la ziplining, la zbor cu elicopterul peste marele fluviu Zambezi, sau bungee jumping de la 111 m (toate acestea se pot organiza pe loc si se fac pe cheltuiala proprie).

Mese incluse: micul dejun, cina, pranzul (mai putin pranzul la Cascada Victoria).
Incluse: taxa de acces in Parcul Național Hwange.
Cazare: Campsite – dusuri, conditii spartane, chiar rudimentare.
Taxa de viza pentru Zimbabwe si biletul de acces la Cascada Victoria nu sunt incluse.

————————–

ZILELE 7,8 DELTA OKAVANGO / SAFARI CU LOTCA + DRUMETIE PE JOS // BOTSWANA

Ne intoarcem in Botswana pentru o noapte de campare pe malul altui rau care aduna un numar impresionat de animale. Raul Boteti este o sursa de viata pentru rezidentii din aridul Kalahari si ii vom observa de aproape. In urmatoarea zi vom urca spre amontele sectorului de sud-vest al Deltei Okavango. Asa mai inchidem o bucla din safari. Aceasta Delta stranie este singura din lume care nu e formata la varsarea unui rau in mare, ci ca o “balta” între două falii tectonice. În funcție de activitățile faliilor, înclinarea suprafetei deltei se schimba si asta afectează hidrologia și debitul apei din regiune. In sezonul uscat, râul Okavango (Kavango) trece peste Fâșia Caprivi și se varsa în deșertul Kalahari, formand un evantai aluvionar care poate acoperi între 6 și 15 000 de kilometri pătrați din nordul Botswanei.

Cel mai intim mod de a simti magia locului este pe canale, cu lotca traditionala mekoro, manuita expert de pescari. E o experienta care nu trebuie ratata.
Pentru a crea aceasta experienta, colaboram cu Trustul comunitar Okavango Jakotsha, condus de comunitatile pescaresti din sectorul de vest al Deltei Okavango. Prin activitatile noastre aici, contribuim la generarea de beneficii economice durabile pentru conservarea zonei. Platim direct trustului taxele tale de campare in sat si de intrare in zona protejata din Delta, iar ghizilor le achitam onorariul individual.
Dupa cateva ore de vaslit pe canalele flancate de papirus si nuferi, pescarii ne vor insoti intr-un tur pe jos de circa 2 ore. Bucura-te de aceasta oportunitate. Ghizii nostri sunt din etnia Mbukushu. Principala lor sursă de subzistență este râul din care pescuiesc și de unde adună bulbi de nufar și alte materiale native, pe care le folosesc pentru hrana sau pentru a crea articolele utilitare de care au nevoie. Ei stiu totul despre mamiferele, reptilele si pasarile din aceasta zona, caci ceea ce pentru noi este salbaticie, pentru ei e acasa. In acest safari cu lotca e posibil sa intalnim de foarte aproape megafauna specifica Deltei, mai ales hipopotami si elefanti.

Mese incluse: micul dejun, cina, pranzul.
Incluse: taxa de acces in Delta Okavango, chiria pentru barci si salariile pescarilor-ghizi, taxele de acces si campat in Concesiune.
Cazare: bivuac in sat, cu grup sanitar rustic, sau in camping in Delta, cu toate conditiile de confort, mai putin electricitate.

————————–

ZILELE 9,10 ACASA LA BOSIMANI / NYAE-NYAE // NAMIBIA
Este timpul sa exploram Namibia. Iesind din Botswana pe un drum destul de dificil, traversam o frontiera rareori vizitata si ajungem în Rezervatia Nyae-Nyae, acasa la bosimani. In aceasta rezervație, bastinasii stabilesc toate regulile. Dupa ce au fost indelung decimate si finalmente expulzate din vatra ancestrala, comunitățile bosimane și-au câștigat dreptul de a-și gestiona viața după cum doresc. Bosimanii au vânat întotdeauna fauna de aici folosind metode tradiționale, dar acum pot obține venituri suplimentare primind in vizita turisti ca noi.
Sa vizitam Bushmanland este un privilegiu. Pentru a crea aceasta experienta, lucram cu un ghid local si platim taxe direct catre comunitate. Urmeaza sa campam langa casele localnicilor si sa participam la diverse activitati impreuna cu ei. Acestea pot fi: dans si povesti la foc de tabara, safari pe jos pentru identificarea plantelor indigene, vanatoare demonstrativa si altele. Așteptați-vă la o experiență distractivă, activă, intelectuală, emoțională, spirituală și chiar de neuitat. Este posibil sa intalnim animale salbatice mari si chiar pradatori in mersul pe jos ghidati de bosimani si este posibil sa obtinem permisiunea bosimanilor pentru a ii fotografia. De asemenea, in sat se poate cumpara artizanat autentic, de cea mai buna calitate, direct de la artizani, la preturi foarte bune.

Mese incluse: micul dejun, pranz si cina.
Incluse: taxa de rezervatie si campare, servicii de ghidaj si activitati in comunitate.
Cazare: bivuac in sat, fara grup sanitar, fara semnal GSM, fara electricitate, fara apa curenta.

————————–

ZILELE 11,12 PARCUL NATIONAL ETOSHA // NAMIBIA

Parcul Național Etosha este pe buna dreptate una dintre destinațiile iconice de safari din Africa. Cele 50 de guri de adapare si uriasa salina centrala de 5 000 de kilometri pătrați fac observările spectaculoase de elefanți și rinoceri aproape garantate! Inainte sa intram in parc, ne rasfatam cu serviciile de 4 stele, mancarea delicioasa, piscina superba si atmosfera primitoare dintr-un lodge luxos.
Odihna este necesara: a doua zi pornim inainte de rasarit, va fi cea mai lunga zi si o vom petrece in game drive, terminand cu instalarea tabarei noastre in interiorul rezervatiei, in resortul Okaukuejo. Marea atracție de aici este helesteul iluminat, organizat ca un amfiteatru înconjurat de bănci – vei avea ocazia să vezi animalele nocturne venind să bea – dacă ai noroc, rinoceri negri, hiene si lei. Trebuie spus că, deși Etosha este o destinație de neratat, ar trebui să te aștepți – mai ales în sezonul de vârf – la mulți vizitatori. Etosha nu este la fel de sălbatică ca alte parcuri din Africa – fata de locurile de campare neîmprejmuite si facilitatile rustice din Botswana si Zimbabwe, aici vei gasi infrastructură excelenta și confort. De asemenea, in Etosha nu ai voie să cobori din vehicule decât dacă te afli la un loc de picnic desemnat.

Mese incluse: la lodge, regim all-inclusive. In Parcul National micul, cina si pranzul pe cont propriu la bistrourile din Etosha.
Incluse: taxe de acces in Parcul Național Etosha.
Cazare: Campsite – dusuri cu apa calda, restaurant, bar, magazin suveniruri.
Echipament personal recomandat: binoclu si aparat foto cu obiectiv cat mai lung. In interiorul parcului national dimineata este esential sa plecam inainte de rasarit, ceea ce necesita trezirea la aprox. 5:30 a.m.

————————–

ZILELE 13, 14, 15 TRACKING DE ELEFANTI DE DESERT SI RINOCERI IN ALBIILE RAURILOR EFEMERE // NAMIBIA

Daca in Etosha ai vazut cei mai multi turisti din safari, in urmatoarele doua zile vom fi doar noi si natura salbatica si pura. Vom explora un ecosistem unic in lume, situat intre arida Coasta a Scheletelor si podisul vulcanic Damaraland. In aceasta zona s-a format in milioane de ani o retea de râuri efemere. Animalele rezidente sunt veritabili specialisti in supravietuire: elefanti si lei adaptati la desert, antilope oryx, struti, plante milenare. Acesta este si ultimul fief de libertate al rinocerilor negri. Vei afla cum sa le identifici urmele si comportamentul, cu ceva noroc e posibil sa ii si vedem.
Ritmul si traseul acestor zile va fi de expeditie. Vom opri des pentru a identifica urme, excremente si alte semne si pentru a ne orienta. Traseul se poate modifica substantial, in functie de starea vremii si de animalele intalnite. In ambele nopti ne vom instala bivuacul in salbaticie. La fel ca in Botswana, zona este neingradita si vom respecta importante reguli de grup.
In ultima zi de safari vom continua sa traversam peisaje de o varietate uimitoare, indreptandu-ne catre est. Suntem in sudul Damaraland, o regiune care alterneaza câmpii vaste și aride cu aflorimente de roca vulcanică. Vom campa tot sub vastul cer al Africii, intr-o albie secata de rau, pe teritoriul unei ferme tipice, nu inainte de a traversa unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din tara. La bivuac, ne bucuram de un apus magnific si de un ultim braai (gratar in limba Afrikaans).
In ziua 16 facem drumul intors in capitala Namibiei, unde predam vehiculele si ne transferam la aeroport.

Mese incluse: micul dejun, pranz si cina.
Incluse: taxe de acces in zonele protejate
Cazare: bivuac salbatic fara grup sanitar propriu-zis, fara semnal GSM, fara electricitate, fara apa curenta. In ultima noapte din safari cazare in campsite dotat cu dusuri cu apa calda.

—————————————————————————————-
—————————————————————————————-

Astea nu îs incluse
 • bilet de avion
 • asigurare medicală / de călătorie
 • taxe viză pentru Namibia și Zimbabwe
 • mese (doar acolo unde e specificat că sunt pe cont propriu)

Cazare

 

Transport

Itinerariu

Itinerariu pe scurt

 • 1 noapte Windhoek (hotel pe cont propriu, sosire cu o zi inainte de inceperea turei)
 • 1 noapte campare Symponia Lodge, Kalahari, Botswana
 • 2 nopți tabără in salbaticie, Moremi, Botswana
 • 1 noapte campare Elephant Sands, Botswana
 • 2 nopți campare in Parcul Național Hwange, Zimbabwe
 • 1 noapte campare in desertul Kalahari/ salina Makgadikgadi, Botswana
 • 1 noapte campare in sat pescaresc / laguna Delta Okavango, Botswana
 • 2 nopți campare in rezervatia Bushmanland (Nyae Nyae), Namibia
 • 1 noapte lodge 4* all-inclusive, Namibia
 • 1 noapte campare Parcul Național Etosha, Namibia
 • 2 nopți tabără in salbaticie, Namibia
 • 1 noapte campare Ferma Steinheim, Namibia

Pentru a savura acest safari ai nevoie de curiozitate si spirit de aventura. Una dintre marile bucurii care vine cu ceea ce facem este camaraderia și prieteniile care se formează în timpul prelungit pe care îl petrecem împreună în safari.

Celor care se înscriu le dăm o lisă cu haine & echipament recomandat.

Înscriere

SAFARI CU INTO THE WORLD @ Namibia, Botswana & Zimbabwe 27 Iulie – 11 August 2024

1.495,00 2.990,00 

Resetează

Date înscriere:

Product total

Options total

Grand total