Kayak & Canoe trip în Deltă @ Sulina, 26-28 Iunie 2020

Am fi vrut să profităm de weekend-ul lung de la începutul lui Mai, dar din cauza groaznicului re-începem drumurile către Deltă și gazda noastră Sulina Fabuloasă ceva mai târziu 🙂 Păsările sunt la locul lor, poate mai multe … acum că or avut pauză de la oameni .

Vineri ne vedem cu toții în Tulcea la ora 12:00 în fața Căpităniei (pe faleză) și luăm barca rapidă până la Sulina…durează cam 1h30min. Debarcăm, mâncăm o ciorbă bună la una din terasele din zonă, după care ne îndreptăm spre bărci. 

După un scurt briefing, îndesarea bagajelor în bărci și echiparea cu veste de salvare și pagăi/padele îi dăm drumul la treabă. Traseul durează cam 2-3h, în funcție de cum ne mișcăm. Punem corturile pe malul Mării Negre (pe plajă) și ne învârtim de o cină din traistă.

Sâmbătă cine e harnic și se trezește cu noaptea-n cap, poate vedea (cu puțin noroc) o grămadă de păsări de toate felurile venite la micul dejun. După ce ne bucurăm de răsărit și mâncăm și noi ceva, o luăm încet înapoi spre Sulina. Sunt 3 variante de traseu: scurt, mediu și lung, ne întoarcem pe cel potrivit cu ritmul grupului.

Ajunși în Sulina, mâncăm de prânz la o terasă dar mai puțintel pentru că la cină Călin și Ciprian, gazdele noastre, ne fac un borș de pește mniam mniam mniam!

Punem corturile în campsite-ul Sulina Fabuloasă de la marginea Sulinei, un loc foarte fain.

Duminică strângem corturile, luăm barca rapidă și mergem înapoi la Tulcea, apoi fiecare la casa lui.

PARTENERI

GarminGarmin
Discovery ChannelDiscovery Channel
Raw BiteRaw Bite
MerinitoMerinito
S-karpS-karp