Wild Thing crează experiențe outdoor construite în jurul unor sportivi și exploratori de valoare. Te conectăm cu experiențele lor de viață, victoriile și înfrângerile lor, într-o aventură pe care sigur nu o vei uita prea curând.

Contact
Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi Square, Cladirea 2, etaj.1
București
contact@wild-thing.ro
+40 (723) 709.358

Social:

Delta & Omuramba discovery cu Ana și Ionuț @ Namibia, Botswana, Zimbabwe, 25 Iulie – 10 August 2022

2590Euro/persoană, maxim 17 persoane
3 țări • 16 zile • 3700 km 10 parcuri nationale & rezervatii protejate Un discovery safari de povestit nepotilor, care te va purta de-a curmezisul sudului Africii, din luxurianta Delta Okavango la marea Cascada Victoria si pana in hipnoticele Omuramba - albii de rauri efemere patrulate de lei si elefanti de desert.

Durată: 16 zile / 25 Iulie - 10 August 2022
Activitate: 4X4
Dificultate: Ușor - Mediu: e ușor solicitant, se poate lăsa cu febră musculară
Unde: divers

ÎNSCRIERE

Vino pentru: inegalabila Delta Okavango, marea Cascada Victoria, sansa sa traiesti cateva zile in salbaticia Botswanei, puritatea si solitudinea din albiile efemere din estul Namibiei (omuramba), aventura de calatorie si bivuac cu grupul, turele de game drive in parcul national Etosha, surprizele de pe parcurs pregatite de organizatori.

Descrierea experientei in format PDF o puteti descarca de AICI

Ziua 0 / 25 Iulie DRUMUL DUS SPRE AFRICA Zbor de noapte Bucuresti* (Romania) – Windhoek (Namibia). Vei sosi la destinatie a doua zi in jurul orei 9 a.m.

* Poti zbura in Windhoek din orice destinatie dorita de pe glob, cu conditia sa ajungi la o ora potrivita cu orarul grupului.

Ziua 1 / 26 Iulie WINDHOEK – GRANITA CU BOTSWANA Bine ai venit in Africa! Dupa ce obtinem viza turistica cu multiple intrari direct pe Aeroportul International Hosea Kutako, scoti de la bancomat suma de bani lichizi dorita pentru cheltuieli personale. Ne transferam in oras pentru briefing si preluarea masinilor echipate de safari pe care le vom folosi in urmatoarele saptamani. Urmeaza pranzul in Windhoek si tranzitul pana la granita cu Botswana prin Gobabis aka “The Meat Capital of Namibia” pentru a ne aproviziona cu cel mai bun biltong din lume!

Mese: cina inclusa, pranzul pe cont propriu la bistro in capitala Windhoek, micul dejun il vei fi servit in avionul de sosire Incluse: transfer aeroport. Cazare: Campsite sau bungalow – dusuri cu apa calda, supermarket.

Delta & Omuramba

Ziua 2 / 27 August  TRANZIT PRIN BAZINUL KALAHARI PANA LA INTRAREA IN DELTA OKAVANGO Traversam pe drumuri excelente de asfalt sectorul de est al imensului bazin Kalahari. Acest desert extrem de arid este patria ancestrala a bosimanilor, un trib de culegatori-vanatori faimosi pentru limba articulata cu sunete unice.

Denumiti si San, bosimanii s-au modernizat in mare parte. In functie de cum ne deplasam, putem vizita o comunitate San care pastreaza unele traditii si care ne poate demonstra tehnici de supravietuire primitive, manufactura de bijuterii si chiar un ritual de vanatoare.

Peisajul din aceasta sectiune a Kalahari este dominat de nisip bogat in fier si argila salina. In plin soare, desertul creeaza efectul de Fata Morgana. Spre seara peisajul se va schimba radical: suntem la intrarea in Delta Okavango si campăm în Maun, pentru o noapte de pregătire înainte de a călători adânc în Delta Okavango.

Mese: micul dejun, pranzul si cina incluse Incluse: taxe frontiera Namibia – Botswana Cazare: Campsite – dusuri cu apa calda, restaurant, supermarket. Activitati optionale: experienta tribala San Itinerariu

Delta & Omuramba

Ziua 3 / 28 August SAFARI CU LOTCA IN ADANCUL DELTEI OKAVANGO Un safari in Delta Okavango pe mekoro (piguri) manuite expert de pescarii deltei e o experiență care nu trebuie ratată. Campăm sălbatic pe o insula îndepărtata pentru o noapte de liniste deplina. In timpul serii si diminetii ne bucurăm de plimbări în natura, ghidate de pescarii care stiu totul despre mamiferele, reptilele și păsările din această zonă sălbatică.

Mese: micul dejun, pranzul si cina incluse Incluse: taxa de acces in Delta Okavango, chiria pentru barci si salariile pescarilor-ghizi Cazare: bivuac salbatic fara grup sanitar propriu-zis, fara semnal GSM, fara electricitate, fara apa curenta. Activitati optionale: plimbare ghidata pe insula

Pentru a crea aceasta experienta lucram impreuna cu Trustul comunitar Okavango Kopano Mokoro, condus de comunitățile din sectorul de sud-est al Deltei Okavango. Taxele noastre de intrare și de campare sunt plătite direct trustului, iar salariile sunt plătite direct ghizilor individuali. Munca este împărțită între membrii comunității pe bază de rotație, administrată de fiecare sat. Lucrând cu aceste comunități, contribuim la generarea de beneficii economice durabile pentru conservarea zonei. Itinerariu

Delta & Omuramba

Ziua 4-5 / 29-30 Iulie – 2 ZILE SI 2 NOPTI IN INIMA SALBATICIEI DIN BOTSWANA Concesiunea Khwai unde ne instalam bivuacul pentru urmatoarele 2 nopti este renumita pentru haitele de caini salbatici si pentru turmele masive de elefanti. Raul Khwai, situat intre Rezervatia Moremi si Delta, este printre cele mai salbatice ecosisteme din Botswana si unul dintre secretele bine-pastrate ale Africii. Animalele traiesc aici netulburate si nu se sfiesc sa se apropie, asa ca in aceste zile se impun cateva reguli importante care vor fi explicate si respectate de intregul grup.

Ziua 4-5: micul dejun, pranzul si cina incluse Incluse: taxele de acces si campat in Concesiunea Khwai Cazare: bivuac salbatic cu grup sanitar rustic, fara semnal GSM, fara electricitate, fara apa curenta.

Pentru a crea aceasta experienta lucram impreuna cu Trustul Khwai Development, unul dintre cele mai bine gestionate programe comunitare din țară, cu rol activ în utilizarea durabilă a resurselor naturale. Trustul are grija ca beneficiile din activitățile turistice din Concesiune sunt distribuite tuturor gospodăriilor și locuitorilor, construiește case pentru cei mai săraci din sat, contribuie cu o bursă lunară pentru bătrâni, peste pensia guvernamentală si plătește dividende anuale membrilor săi. Itinerariu

Delta & Omuramba

Ziua 6 / 31 Iulie TRAVERSAREA PN CHOBE SI 2 SERI CU ELEFANTII DE PE DRUMUL VANATORILOR Exploram padurile de mopane, pistele nisipoase si luncile din Parcul National Chobe in cautarea animalelor salbatice. Botswana este cunoscuta pentru cea mai mare populatie de elefanti din Africa – peste 130000! In Chobe mai traiesc numeroase specii de erbivore si rapitori, iar in zona raului Chobe putem vedea cocodili, hipopotami si bivoli de apa.

In urmatoarele 2 nopti campăm confortabil si ne odihnim pe Drumul Vanatorilor, intre Botswana si Zimbabwe, unde singura “granita” este fluxul constant de animale salbatice, care migreaza liber intre cele 2 tari si care se opresc chiar in fata campsite-ului nostru pentru adapare.

Aici te vei bucura de o surpriza pastrata de organizatori mai ales pentru iubitorii de animale si de fotografie.

Mese: micul dejun, pranzul si cina incluse Incluse: taxa de acces in parcul national si in rezervatia de frontiera Cazare: Campsite – dusuri cu apa calda, restaurant, bar, magazin suveniruri. Activitati optionale: croaziera cu barca pe raul Chobe, daca programul o va permite. Itinerariu

Delta & Omuramba

Ziua 7 / 1 August CASCADA VICTORIA Avem la dispoziție 1 zi pentru a explora Cheile Zambezi si Cascada Victoria, una dintre minunile naturale ale lumii. Cascada este cea mai spectaculoasa in sectorul din Zimbabwe, dar este posibil sa o vezi si din Zambia, daca faci o plimbare pe podul dintre cele doua tari in aceeasi zi. Vizita ghidata la Cascada Victoria dureaza minim 2 ore si necesita mersul pe jos. Recomandam o jacheta subtire impermeabila sau evitarea sectoarelor unde este cascada stropeste cu putere. Activitățile de aventură posibile abundă in Zimbabwe, de la rafting pe marele fluviu Zambezi, la zbor cu elicopterul sau bungee jumping de la 111 m (toate aceste activitati se pot organiza pe loc si se fac pe cheltuiala proprie).

Mese: micul dejun si cina incluse, pranzul pe cont propriu in Zimbabwe Incluse: taxa de acces in parcul national Victoria Falls si transport dus-intors din Botswana in Zimbabwe Cazare: Campsite – dusuri cu apa calda, restaurant, bar, magazin suveniruri.

Activitati optionale la Cascada Victoria (Zimbabwe): zbor 13’ cu elicopterul $150, zbor cu microlight 15’ $180, bungee jump de la 111 m $160, zipline $80, croaziera la pranz pe Zambezi $65, bufet high tea la istoricul Victoria Falls Hotel $15 Itinerariu

Delta & Omuramba

Ziua 8,9,10 / 2, 3, 4 August PARCUL NATIONAL BWABWATA SI REGIUNEA CAPRIVI Ieșind din Kasane, traversăm inapoi in Namibia si patrundem în Regiunea Caprivi, o fâșie îngustă de pământ namibian care se întinde între Angola, Zambia și Botswana. O abundență de râuri mari atrage o varietate de animale și păsări in Parcul National Bwabwata, Mamili si Mudumu. Avem 2 zile pentru a explora această regiune îndepărtată și frumoasă, inclusiv 2 nopti de liniste si relaxare mai intai pe malul râului Kwando, apoi pe malul râului Cubango, ambele renumite pentru densitatea de hipopotami. Odihna este necesara: in a 3-a zi avem de facut tranzitul pe drumuri excelente de asfalt pana la intrarea in Etosha (cea mai lunga zi, 630 km), unde ne asteapta un campsite si lodge elegant.

Mese: micul dejun, pranz si cina incluse in zilele 8-9, mic dejun inclus ziua 10 cand pranz si cina sunt pe cont propriu Incluse: taxa de acces in parcul national Bwabwata Cazare: Campsite – dusuri cu apa calda, restaurant/bar. Ziua 10 campsite de lux sau camera lodge.

Optionale: ziua 10 – pranzul pe cont propriu la un bistro pe drum, cina festiva al fresco in boma traditionala cu posibil acompaniament muzical oferit de ansamblul artistic al etnicilor San din Tsumeb N$350. Itinerariu

Delta & Omuramba

Ziua 11-12  / 5-6 August PARCUL NATIONAL ETOSHA Avem 2 zile intregi, de la rasarit si pana la apus, pentru a explora si savura Parcul Național Etosha, nume traditional care inseamna „marele loc alb arid”. Aceasta rezervatie gigantica situata în nord-vestul Namibiei adaposteste o varietate de animale sălbatice. Facem plimbări cu masinile (game drive) în jurul albiei uscate centrale si pe potecile adiacente, pentru a găsi elefanții, turmele de antilope și leii, petrecem timp cu binoclul in preajma punctelor de adapare naturale. Dupa apusul soarelui ne instalam tabăra in interiorul rezervatiei, in Halali sau Okaukuejo, unde putem urmari toata noaptea activitatea animalelor care vin sa bea de la ochiurile de apa iluminate artificial.

Mese: micul dejun, pranz si cina incluse in ambele zile, exceptand pranzul in ziua 11 pe cont propriu la bufetul Halali. Incluse: taxe de acces in parcul national Etosha Cazare: Campsite – dusuri cu apa calda, restaurant, bar, magazin suveniruri.

Echipament personal recomandat: binoclu si aparat foto cu obiectiv cat mai lung. In interiorul parcului national dimineata este esential sa plecam in game drive foarte devreme, inainte de rasarit, ceea ce necesita trezirea la aprox. 6 a.m. Itinerariu

Delta & Omuramba

Ziua 13-14 / 7-8 August OMURAMBA, SECRETUL SI INIMA SALBATICIEI DIN NAMIBIA. TRACKING DE ELEFANTI SI RINOCERI NEGRI IN ALBIILE RAURILOR EFEMERE In urmatoarele 3 zile exploram albiile uscate ale râurilor efemere Ugab si Huab. Acest ecosistem unic in lume se afla intre arida Skeleton Coast si stravechea zona vulcanica Damaraland. Animalele care traiesc aici sunt extrem de specializate: elefanți si lei de deșert, hiene si multe altele. Vom explora si teritoriul unor haite cunoscute de lei, in functie de informatiile disponibile la momentul respectiv. Zona este ultimul fief de libertate al rinocerilor negri. Vei invata sa le identifici urmele si comportamentul de migratie si imperechere si cu putin noroc ii vei vedea de la o distanta sigura. Ritmul si traseul acestor zile va fi de expeditie. Vom opri des pentru a observa natura si animalele, pentru a identifica urme, excremente si alte semne si pentru a ne orienta. Cand instalam bivuacul in salbaticie exista reguli importante care vor fi explicate si respectate de grup.

Mese: micul dejun, pranz si cina incluse in ambele zile.

Incluse: taxe de acces in zonele protejate Cazare: bivuac salbatic fara grup sanitar propriu-zis, fara semnal GSM, fara electricitate, fara apa curenta. Itinerariu

Delta & Omuramba

Ziua 15-16 / 9-10 August OMURAMBA HUAB SI SPITZKOPPE (1784 m) Continuam explorarea din omuramba Huab, apoi ne indreptam spre sud-est, prin peisaje aride de o varietate uimitoare, pana la monolitii de granit care se inaltă din deșertul de la Spitzkoppe. Ne instalam tabăra la poalele acestor domuri masive care au 700 de milioane de ani și facem o plimbare pentru a explora zona. Tăcerea și spațiile largi sunt de neuitat. Ne bucurăm de un apus magnific si de un ultim braai (gratar in limba Afrikaans).

*Spitzkoppe este una dintre cele 19 Rezervații Protejate de Cer Întunecat din lume, unde cerul nocturn este de un negru aproape perfect!

In ziua 16 facem drumul intors in capitala unde predam vehiculele si ne transferam la aeroport.

Mese: micul dejun, pranz si cina incluse in ziua 15. In ultima zi doar micul dejun este inclus. Incluse: taxa de concesiune si campare, transfer aeroport Cazare: campsite cu dusuri cu apa calda, restaurant, magazin de suveniruri.

Comunitatea Spitzkoppe numara ± 500 de etnici Damara, Himba si Herero si este guvernata de Autoritatea Tradițională !OE ≠Gan sub conducerea șefului Immanuël ≠Nu-Axa/Gâseb. Comunitatea isi castiga existența prin pastorit, mica exploatare a pietrelor semiprețioase, fabricare de obiecte artizanale si cazarea turiștilor in campsite. Taxele platite ajung direct la bugetul comunitatii care este custodele pentru conservarea corespunzătoare a zonei, incluzand animalele sălbatice, arta rupestra și comorile arheologice. Itinerariu extensie


De aici incolo incepe varianta de experienta cu extensie

Pachet Sossusvlei

Ziua 16 / 10 August SKELETON COAST, SWAKOPMUND SI TUR LA SANDWICH HARBOR Traversam aridele intinderi din est pana la Oceanul Atlantic. Curentul Benguela aduce un aer inghetat de la Capul Bunei Sperante si valurile sunt uneori cat o cladire de 2 etaje! De aceea Coasta Skeletelor a cauzat numeroase naufragii – unele dintre navele esuate sunt inca vizibile la tarm, desi partial roase de vant si mare. In a doua parte a zilei ne bucuram de o adevarata aventura pe dunele desertului Namib, cel mai vechi din lume. Turul cu masini conduse expert ne ridica adrenalina si ne aduce pana in punctul unde dunele de intalnesc cu oceanul, in Sandwich Harbor.

In functie de cum decurge programul zilei, seara putem savura o cina cu adevarat gourmet cu fructe de mare, peste si faimoasele stridii namibiene de o prospetime si onctuozitate inegalabile, la cel mai bun restaurant de pe coasta.

Mese: micul dejun inclus, gustare inclusa in turul de dupa-amiaza, restul meselor pe cont propriu la restaurant.

Incluse: taxe de acces si tur 4×4 la Sandwich Harbor Cazare: camera cu tot confortul in vila eleganta pozitionata direct pe plaja, cu bucatarie comuna, masina de spalat, piscina si toate dotarile necesare.

Activitati optionale: vizita Pelikan Point, vizita colonie de foci si colonia de flamingo, in functie de vreme. Itinerariu extensie

Pachet Sossusvlei

Ziua 17,18, 19 / 11, 12, 13 August SOSSUSVLEI, Tropicul Capricornului, NAMIB NAUKLUFT Continuam călătoria noastră spre sud, prin peisaje deșertice unice in lume. La pranz descoperim legendara brutarie Solitaire unde savuram cele mai bune delicatese din emisfera sudica, apoi trecem Tropicul Capricornului si spre seara ne instalam in Sesriem. In ziua 18 intampinam răsăritul între iconicele dune din Sossusvlei. Escaladam Duna 45 si pe cea mai inalta (Big Daddy 325m!) si exploram Dead Vlei cu ai sai accacia impietriti acum 500 de ani. Vizita la Sossusvlei implica mersul pe jos prin nisip adanc si destul de mult efort datorat caldurii, dar e perfect abordabila pentru orice persoana cu o conditie fizica obisnuita. Urmeaza o dupa-amiaza in sectorul muntos al desertului Namib-Naukluft (vechi de 55–80 milioane de ani!), unde campam intr-un superb campsite rustic si unde ne bucuram de ultimul braai din acest safari.

In ziua 19 facem drumul intors in capitala Windhoek unde predam vehiculele si ne transferam la aeroport.

Mese: ziua 17 mic dejun si cina, ziua 18 toate mesele, in ultima zi doar mic dejun inclus Incluse: taxa Sossusvlei, taxa PN Namib-Naukluft Activitati optionale: plimbare cu balonul Sossusvlei, drumetie Canion Sesriem, drumetie Hidden Vlei, apus la duna Elim Cazare: Campsite – dusuri cu apa calda, restaurant, magazin suveniruri.

Ce intră și ce nu în banii pe care îi dai

Astea îs incluse

Experiența gazduita de Ana Hogaș si Ionuț Florea aka IntoTheWorld.eu

15 mic dejunuri, 11 pranzuri, 14 cine, toate cazarile, 10 taxe & permise Parcuri nationale, rezervatii & zone protejate, taxe transferuri aeroport si treceri frontiere, safari si transport cu vehicule 4×4, combustibil, safari cu lotca mekoro, tracking cu ghid in Delta Okavango, tracking in ecosistemele de tip omuramba.

Extensie Sossusvlei: include 1 noapte Swakopmund si tur 4×4 la Sandwich Harbor, 2 nopti PN Namib-Naukluft si vizita la Sossusvlei. Pret TBA. Minim 6 locuri.

Astea nu îs incluse
  • biletele de avion
  • asigurari medicale si/sau de calatorie
  • teste Covid (daca si unde este cazul)
  • vizele pentru Namibia (130 Euro intrari multiple) si Zimbabwe (50USD) se iau la fata locului

Cazare

Vom sta in corturi pe masinile 4×4 cu care vom merge in intreaga experienta.

IMPORTANT Safari-ul presupune trezirea inainte de rasarit (~5 a.m.) atunci cand suntem in parcurile nationale. Animalele sunt active in special la rasarit si la apus. Tine cont de asta la braai-ul de la cina. Stim, vinul Sud-African este irezistibil!

Cand suntem in safari in parcurile nationale este interzis fumatul in afara locurilor de popas indicate prin semne. Este interzisa coborarea din vehicul, sau sa iesi pe geam ca sa pozezi mai bine leul. Animalele salbatice au intotdeauna prioritate de trecere, daca te afli la volan si in drumul unui animal, poti sa dai foarte incet cu spatele, marind distanta, fara sa claxonezi. Conversatiile trebuie sa respecte dreptul animalelor la liniste. Fotografiatul cu blitzul este interzis.

Noaptea: poti parasi cortul numai cu o lanterna si constient de prezenta animalelor salbatice in jurul bivuacului. Nu te indeparta niciodata de bivuac fara sa anunti pe cineva.

Toaleta si deseuri: Recomandam servetele umede din harie biodegradabila pentru toaleta personala la “tufis”. Toate deseurile personale se ard, se colecteaza in saci-pubela sau se ingroapa cu o lopata speciala. Resturile focului de tabara se ingroapa. Nu se ia nimic din natura. Putem colecta lemne de foc doar atunci cand pare rezonabil, in rest vom cumpara din surse sustenabile. Te rugam sa folosesti sapun si sampon prietenoase cu mediul. Regula e sa nu lasam nimic in urma noastra.

Nu in ultimul rand, acest safari nu este o tura all-inclusive, ci o experienta dinamica, in care spiritul de echipa si simtul umorului sunt esentiale. Ne asteptam sa pui umarul atunci cand e nevoie, sa comunici cu noi si cu ceilalti participant ca intre prieteni si sa fii pregatit sa savurezi clipele de imprevizibil. 

Transport

VEHICULELE PENTRU SAFARI

Sunt echipate cu mobilier de camping si vesela, frigider, telefon satelit si roata de rezerva, canistre, pompa si cate si mai cate. Daca dam de bucluc, punem umar de la umar si ne vom descurca.  Pe acoperis sunt cate doua corturi pentru cate 2 persoane fiecare, dotate cu scara de acces, saltele, perne. Sacul de dormit ti-l aduci tu.

Itinerariu

Ce să ai la tine

Haine de drumeție (cămașă cu manecă lungă, pantaloni lungi, pantofi ventilați – nu bocanci sau Goretex), de preferat în culori neutre (albul și roșul irită animalele, negrul și albastrul, inclusiv jeanșii, atrag insectele).

Esențiale:
– Rucsac mic pentru electronice, sticlă de apă
– Aparat foto, carduri memorie, încărcător + baterii
– Adaptor pentru priză
– Lanternă frontală tip Petzl
– Prosop microfibră
– Ochelari de soare
– Loțiune anti-insecte
– Pălărie, șapcă sau eșarfă

Recomandate
– Binoclu
– Sac de dormit confort -2 grade
– Tablete de Imodium
– Săruri de rehidratare
– Brichetă pentru arderea deșeurilor

GSM & WiFi

Majoritatea campingurilor in care stam au WiFi 3G. Viteza in Namibia nu e grozava. Poti cumpara un SIM local pe aeroport (cca 3 Euro) pentru acces mai facil la internet in zonele urbanizate. In zilele 7 si 8 semnalul GSM poate fi foarte slab sau inexistent. Prilej sa te deconectezi complet si sa te bucuri de experienta de izolare si apropriere de natura.

Nu este necesar niciun vaccin sau profilactic pentru boli tropicale, niciuna din zonele vizitate nu prezintă incidența de boli tropicale și le vizitam in sezonul uscat când nu sunt nici insecte supărătoare.

Înscriere

Delta & Omuramba discovery cu Ana și Ionuț @ Namibia, Botswana, Zimbabwe, 25 Iulie – 10 August 2022

777,00 2.590,00 

Resetează

Date înscriere:

Product total

Options total

Grand total