White Camp (2) cu Fane Tulpan @ Balea Lac, 13-15 Februarie ’15

January 8, 2015 #WildThing 2 responses

Nu stiu daca cineva isi poate imagina o vreme mai buna decat cea care “o dat peste noi” la Balea in weekendul ce tocmai o trecut in istorie. Ne-am scolit in ale muntelui cu Fane Tulpan, perpelit bine de tot la soare, acoperit cu o patura incredibila de stele si am admirat cumatra vulpe in toata splendoarea ei.

Intr-una din seri ne-au facut o scurta vizita Horia Colibasanu, Zsolt Torok si Alin Tanase – oameni foarte cunoscuti in comunitatea sportiva de la noi. Erau si ei intr-o “scurta” tura de antrenament (13 ore) pe traseul Poiana Neamtului – Barcaciu – Negoiu – Balea.

Am facut Creasta Balei pe traseul Balea Lac > Saua Doamnei > Vf. Paltinu > Vf. Iezerul Caprei > Saua Caprei > Balea Lac. Am exersat mersul cu piolet si coltari, legati in coarda in echipe de 3 si 4 sub ochiul atent si vorba iute a lu’ Fane.

Am povestit despre ce inseamna o expeditie pe Everest, respectul pentru munte si natura in general, mersul cu vs. fara oxigen in expeditiile la peste 8000m si despre comunitatea de alpinisti din Romania. In fiecare seara am fost vizitati de “Foxy”, o vulpe in cautare de atentie si mancare.

O noua experienta foarte faina alaturi de Igu, George, Carmen, Cosmin, Edi, Bogdan si Fane … jenial!

Spread the love